17.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Dialogul surzilor

Mulţi dintre cei prezenţi la cea de-a patra întâlnire a Campaniei GdS „Fii vocea cartierului tău!“ s-au plâns de faptul că reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu nu ţin cont de doleanţele lor.

 

Campania iniţiată de cotidianul Gazeta de Sud, „Fii vocea cartierului tău!“, a fost reluată la Târgu Jiu, în cartierul N. Titulescu. Cetăţenii şi reprezentanţii asociaţiilor de locatari şi proprietari s-au întâlnit cu autorităţile locale, care, de această dată, au fost reprezentate de viceprimarul Ioan Roman Barbuţi, Ion Tudor – şeful Poliţiei Comunitare, Ion Popescu – şeful Aparegio Târgu Jiu şi alţii. Primarul Florin Cârciumaru nu a participat la întâlnire.

 

Parcări, bănci şi spaţii verzi

 

Mai plini de vervă ca niciodată, câţiva dintre cei prezenţi
s-au plâns că de ceva vreme sunt trataţi de reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu ca nişte „slugi“. Victor Nemulescu, preşedintele Asociaţiei de proprietari nr. 43 din Strada Aleea Castanilor, a venit la întâlnirea „Fii vocea cartierului tău!“ cu speranţa că, acum, autorităţile îl vor asculta: „Avem mai multe probleme în cartier şi de trei ori am trimis adrese la Primăria Târgu Jiu. Din păcate, nu am fost băgaţi în seamă. Suntem trataţi ca nişte slugi şi nu mi se pare normal. Problema parcărilor este stringentă în zona noastră, montarea băncilor în acest cartier trebuie făcută cât mai repede şi, de asemenea, este foarte important ca autorităţile locale să ne susţină în rezolvarea problemei parcărilor şi a spaţiilor verzi“, a spus Nemulescu. Nemulţumit, bărbatul a adăugat că se aşteaptă ca măcar acum, după întâlnirea dintre autorităţi şi cetăţeni, unele probleme să fie rezolvate. Vicele Ioan Roman Barbuţi le-a promis locatarilor că va verifica această problemă şi va căuta cât mai repede o soluţie: „Nu ştiam de existenţa celor trei adrese, însă voi verifica. Trebuie să existe o rezolvare“.

 

Tineri prea gălăgioşi

 

Altă problemă a locatarilor din zona Asociaţiei nr. 43 este liniştea publică. Oamenii au povestit că, seară de seară, în faţa blocurilor, se strâng grupuri de tineri gălăgioşi, care le tulbură cetăţenilor odihna: „Este un cartier foarte mare şi vin tineri din mai multe părţi. Se strâng şi stau afară până la ore târzii, făcând gălăgie. Nu mai amintesc de faptul că vorbesc urât… De ce Poliţia Comunitară nu patrulează prin zonă? Poate aşa se vor mai speria“, a spus Octavian Arşanu, adiministratorul Asociaţiei 43. Viceprimarul Ioan Roman Barbuţi le-a promis însă oamenilor că zona va fi patrulată mai atent de acum încolo. Potrivit şefului Poliţiei Comunitare, Ion Tudor, în zonă patrulează în fiecare seară, echipe mixte alcătuite din poliţişti comunitari, jandarmi şi poliţişti. Singura problemă este că Poliţia Comunitară nu dispune de foarte mulţi angajaţi. „De la o lună la alta vom mări numărul patrulelor în zonă, iar dumneavoastră puteţi suna la 984, număr gratuit, la care va răspunde un dispecer. Imediat ce problema este anunţată, echipa va merge la intervenţie“, a promis Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare.

 

Spaţii verzi, „murdărite“ de câini

 

Nici locatarii blocurilor din zona Olari nu au primit răspuns la cele trei adrese trimise primăriei, în care cereau ajutorul pentru înfiinţarea unei parcări în zonă. „Avem nevoie de o parcare, iar acolo este un teren liber, pe care ar putea fi amenajată. Altă problemă sunt locatarii care au câini şi ies cu ei în spaţiul verde, lăsându-i să-şi facă acolo nevoile. Nu ne convine să stăm cu mirosul de fecale la nas, nu ştim ce să le facem. Legal, nu există vreo soluţie?“, a întrebat Maria Coica, administratorul Asociaţiei nr. 105 din Strada Olari.

Răspunsul autorităţilor a venit prompt. „Legal, nu se poate face nimic. Cât despre parcare, trebuie să ne interesăm ca nu cumva acel teren să fie revendicat. Este o problemă care se va rezolva în cel mai scurt timp“, a declarat Ioan Roman Barbuţi.

 

Când vor dispărea garajele?

 

Sofia Tănase, administratorul Asociaţiei de proprietari nr. 37 din Târgu Jiu, a ridicat problema garajelor dintre blocuri. „Le este greu celor de la Polaris (firma care ridică gunoiul – n.r.) să intre cu maşina acolo, la ghene, din cauza garajelor care le stau în cale. De asemenea, în zonă mai este şi o maşină abandonată, pe care nu o ridică nimeni. Garajele ar trebui demolate, iar în locul lor ar putea fi făcută o parcare“, a spus femeia. Viceprimarul Roman a declarat că problema va fi rezolvată.

Târgujienii îşi doresc mai multă verdeaţă. Rămâne de văzut câte dintre promisiunile autorităţilor vor fi duse la bun sfârşit. Următoarea întâlnire din cadrul Campaniei GdS, „Fii vocea cartierului tău!“, va avea loc la sfârşitul lunii iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU