23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjA încercat să-şi scoată fiul minor din ţară cu acte false

A încercat să-şi scoată fiul minor din ţară cu acte false

Cerasela C. a fost depistată de poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, în timp ce încerca să scoată ilegal din România, cu ajutorul unei declaraţii notariale false, un minor de doi ani.

„Miercuri s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, pentru a ieşi din România, cetăţenii români Gelu C., de 47 de ani, din Drobeta Turnu Severin, Cerasela C., de 36 de ani, din Bumbeşti Jiu, judeţul Gorj, şi C. A., de doi ani. La control, Cerasela C., mama minorului C. A., a prezentat o declaraţie notarială aparţinând tatălui minorului, prin care acesta îşi dădea acordul ca fiul său să călătorească în Italia cu mama sa“, a declarat Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Poliţiştii de frontieră au luat legătura cu biroul notarial care a emis procura respectivă. Supusă verificărilor, declaraţia notarială prezentată de Cerasela C. s-a dovedit a fi falsă. Femeia a declarat că a obţinut în schimbul sumei de 20 de lei, de la o persoană de sex masculin a cărei identitate nu o cunoaşte, o declaraţie notarială care să îi permită părăsirea ţării împreună cu fiul său minor. Cerasela C. a mai săvârşit asemenea fapte, având interdicţie de a părăsi România pe o perioadă de trei ani, fiind cercetată pentru săvârşirea unor infracţiuni în spaţiul Uniunii Europene.

Poliţiştii de frontieră severineni i-au întocmit acesteia dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU