12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj1.200 de buletine de vot pentru Arcani

1.200 de buletine de vot pentru Arcani

Autorităţile din Gorj vor tipări aproximativ 1.200 de buletine de vot pentru alegerile locale din Arcani, ultima comună din judeţ unde nu a fost încă desemnat un primar, din cauză că ambii candidaţi au obţinut acelaşi număr de voturi.

 

Buletinele de vot pentru desfăşurarea celui de-al treilea tur de scrutin din comuna Arcani, Gorj, vor fi tipărite şi distribuite astăzi către circumscripţia respectivă. În singura localitate de pe teritoriul judeţului unde nu s-a reuşit votarea unui primar, cei doi candidaţi din turul al doilea nu au putut să fie departajaţi de nici măcar un vot, astfel că Biroul Electoral Judeţean a decis ca alegerile să fie reluate. Pregătirea scrutinului de la Arcani nu a necesitat un efort atât de mare din partea autorităţilor, însă acestea sunt pregătite să preîntâmpine apariţia unor evenimente nedorite.

Prefectul de Gorj, Victor Banţa, a precizat că buletinele de vot nu au fost tipărite mai devreme, deoarece operaţiunea nu durează foarte mult şi nu este decât o singură secţie de vot. După cum a mai spus acesta, buletinele vor fi numărate bucată cu bucată, după ce, la turul doi al alegerilor, s-a constatat lipsa a 50 de exemplare dintre cele care trebuia să fie la dispoziţia Biroului Electoral al Circumscripţiei Arcani.

 

Luptă strânsă în cea mai mică localitate

 

În urmă cu două săptămâni, actualul primar, Daniel Drumen, din partea PSD, şi contracandidatul său, Vasile Popescu, membru al PNG, au obţinut câte 434 de voturi. Iniţial, penegistul Vasile Popescu fusese declarat câştigător cu un vot în plus de către Biroul Electoral, însă renumărarea lor a condus la anularea a trei voturi pentru Popescu şi a două pentru contracandidatul său, primarul în exerciţiu. La vremea respectivă, preşedintele PNG Gorj, împreună cu peste o sută de membri de partid au mers la Biroul de Circumscripţie şi au protestat faţă de situaţia creată. În cele din urmă, s-a hotărât organizarea celui de-al treilea tur de scrutin, lucru acceptat şi de Nicolae Mischie, în ciuda protestelor vehemente şi a ameninţărilor că va depune plângeri în instanţă. După primul tur de scrutin, PSD a obţinut patru consilieri, PNG – doi, PNL şi PD-L – câte unul, fiind ales şi un consilier independent.

Miza pentru alegerile din comuna cea mai mică a judeţului Gorj este extrem de mare pentru partidul condus de Nicolae Mischie, acesta având ocazia să aibă patru primari. Pentru social-democraţi, câştigarea alegerilor pentru postul de edil din Arcani ar însemna obţinerea celui de-al 36-lea primar. Arcani este însă teoretic fieful familiei Mischie, fiind comuna de baştină a soţiei fostului baron de Gorj, Sanda Mischie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS