16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCEZ dărâmă casele craiovenilor

CEZ dărâmă casele craiovenilor

http:http://www.youtube.com/watch?v=F0bXRu_R4wc

Mai multe familii de craioveni s-au plâns că locuinţele lor sunt afectate de vibraţiile produse în momentul în care tirurile trec peste un şanţ săpat de CEZ Electrica.
Oamenii acuză CEZ că a reparat strada „de ochii lumii“.

Patru familii care locuiesc pe bulevardul Gheorghe Chiţu din Craiova se tem că li se vor prăbuşi pereţii caselor din cauza unui şanţ săpat dintr-o parte în cealaltă a străzii în urmă cu o lună, când s-a lucrat la reţeaua electrică a firmei CEZ Electrica. După ce şi-a terminat treaba, CEZ, printr-o firmă de reparaţii stradale, a acoperit şanţul, însă a făcut o lucrare de proastă calitate. Asfaltul s-a lăsat şi s-a format un şanţ. „Am casa la 20 de metri de stradă şi de fiecare dată când trece un tir peste şanţ vibrează pereţii în jurul meu şi tremură imaginea pe monitorul calculatorului“, s-a plâns Marius Dragu, unul dintre cei direct afectaţi. „Orice explicaţie nu poate reda adevărata mărime a zgomotului şi a vibraţiilor care se produc şi care afectează structura caselor noastre din cauza traficului la trecerea peste acest şanţ. Casele vibrează ca în timpul unui cutremur“, se arată în sesizarea locatarilor de pe bulevardul Gheorghe Chiţu către Primăria Craiova.

 

Promisiuni, promisiuni

 

În urma sesizării depuse la primărie pe 13 iunie, lucrătorii din cadrul administraţiei locale s-au deplasat pe strada cu pricina, pentru a analiza situaţia la faţa locului şi pentru a face fotografii. Conform Primăriei Craiova, CEZ Electrica nu a solicitat, deocamdată, recepţia lucrării, ceea ce este acelaşi lucru cu a nu încheia lucrarea în termenul dat prin autorizaţia de spargere a străzii, eliberată de Primăria Craiova.

„Este vorba de o lucrare a CEZ pentru care există autorizaţie de spargere a carosabilului. Nu a fost solicitată până acum recepţia lucrării. Până mâine (astăzi – n.r.) se vor lua măsuri ca distribuitorul de energie electrică, prin firma de construcţii cu care colaborează, să repare strada“, a declarat Laura Conu, din cadrul Biroului de presă al primăriei, fără a preciza data expirării autorizaţiei de spargere. CEZ şi-a trimis ieri angajaţii pe bulevardul Gheorghe. Chiţu să facă verificări. „S-a constatat că asfaltul prezintă o calitate necorespunzătoare. Prin urmare, mâine (astăzi – n.r.) compania CEZ Distribuţie va înainta o notificare către firma prestatoare prin care va semnala acest lucru şi va solicita refacerea asfaltului pe porţiunea respectivă. Compania CEZ Distribuţie, prin Departamentul de Extinderea Reţelei, va contacta primăria în vederea soluţionării acestei situaţii“, se arată într-un comunicat către GdS din partea CEZ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII