14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal68 de absolvenţi au refuzat să se înscrie la liceu

68 de absolvenţi au refuzat să se înscrie la liceu

OLT. 68 de elevi care au terminat studiile gimnaziale au refuzat să se înscrie pentru a fi repartizaţi la un liceu sau la o şcoală de arte şi meserii. În cele 16 centre de înscriere din judeţ s-au înregistrat 4.784 de elevi din seria curentă şi 23 din seriile anterioare. În total, în judeţ s-au înregistrat 54.356 de opţiuni. Opţiunea, deosebit de importantă şi la repartizările trecute, are în acest an o şi mai mare greutate, având în vedere mediile de admitere mai mari decât în anii trecuţi, când elevii susţineau testele naţionale, înlocuite acum de tezele cu subiect unic.

639 de absolvenţi de gimnaziu au plecat din Olt, fie la licee cu profil pe care nu l-au regăsit în oferta judeţului (seminarii teologice, licee militare etc.), fie la licee care au corespondent în judeţ, însă s-au aflat mai aproape de localitatea de domiciliu. Doar 79 de candidaţi din alte judeţe au ales să vină în Olt.

Repartizarea computerizată va fi făcută mâine, după această dată fiind disponibile informaţiile privind realizarea planului de şcolarizare pentru fiecare liceu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS