25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTineri siliţi să se prostitueze

Tineri siliţi să se prostitueze

Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi împreună cu ofiţeri din cadrul SIPI şi sub coordonarea unui procuror DIICOT au cercetat activitatea infracţională a unui mehedinţean care a practicat traficul de persoane în Italia.

 

C. George, D. Daniel, B. Guţă şi B. Petrică, având vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, care, în perioada 2004-2007, au fost exploataţi prin muncă de către Dumitru Grădinaru, au fost aduşi în ţară.

Cei patru bărbaţi, racolaţi din localitatea Burila Mare, judeţul Mehedinţi, aveau o situaţie materială precară, doi provenind din casele de copii şi fiind în evidenţa unui Centru de Integrare prin Terapie Ocupaţională din localitatea Burila Mare.

Ajunşi în Italia, tinerilor li s-au reţinut documentele de Dumitru Grădinaru, fiind obligaţi să muncească, să cerşească sau să practice prostituţia în folosul acestuia. Prin exploatarea celor patru persoane, traficantul a obţinut un profit de peste 15.000 de euro.

„În februarie 2007, poliţiştii de frontieră au obţinut date şi informaţii cu privire la faptul că Dumitru Grădinaru, de 28 de ani, din localitatea Burila Mare, se ocupă cu recrutarea de persoane cu o stare materială precară pe care, sub promisiunea obţinerii unor locuri de muncă bine plătite, le transportă în Italia, unde le obligă să practice cerşetoria sau prostituţia. În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au stabilit că Dumitru Grădinaru promitea unor tineri locuri de muncă bine renumerate, îi sprijinea cu bani în vederea obţinerii documentelor de călătorie şi le plătea transportul până în localitatea Cagliari, din Italia“, a declarat Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi.

 

Cercetat în stare de libertate

 

Odată ajunşi în Italia, tinerilor li s-au reţinut documentele de identitate, iar ca loc de cazare li s-a oferit parcul sau câmpul de la marginea oraşului. Prin ameninţări, îi trimitea la cerşit în intersecţii, la muncă pe şantierele de construcţii sau îi obliga să practice prostituţia.

Dumitru Grădinaru, în calitate de administrator unic al unei firmei, a falsificat nenumărate documente pentru mai multe persoane, documente ce au fost folosite pentru înşelarea instituţiilor bancare, la acordarea unor credite. Unul dintre cei patru tineri siliţi să practice prostituţia a fost obligat să facă un împrumut cu acte false la o bancă, tot pentru Dumitru Grădinaru.

Pe 19 iunie 2008, procurorul desemnat din cadrul Biroului Teritorial Mehedinţi din DIICOT a emis rechizitoriul împotriva lui Dumitru Grădinaru pentru comiterea infracţiunilor de trafic de persoane, fals intelectual, uz de fals şi înşelăciune, acesta fiind trimis în judecată în stare de libertate. Dacă va fi găsit vinovat, mehedinţeanul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 15 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU