17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Impresie“, din nou după gratii

„Impresie“, din nou după gratii

Poliţiştii doljeni au cerut arestarea preventivă a lui Andrei Nicolae, zis „Impresie“, considerând că acesta a încălcat condiţiile eliberării provizorii sub control judiciar.

 

Andrei Alin Nicolae, de 22 de ani, din Craiova, a fost prins în noaptea de 15 octombrie 2007, la aproape două luni de când fusese emis pe numele său un mandat de arestare în lipsă, pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală gravă, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Mandatul a fost emis la sfârşitul lunii august, după scandalul din apropierea IML Craiova, soldat cu mai multe persoane bătute şi două împuşcate, dintre care una grav.

Procurorii doljeni au stabilit că „Impresie“ a mai participat, pe lângă scandalul din august 2007, de la IML, la încă trei incidente, într-unul folosind un pistol pentru care nu deţinea permis şi care era modificat pentru a folosi bile metalice. În noiembrie 2007, „Impresie“ a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, fiind acuzat de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii şi ordinii publice, distrugere, port fără drept de sabie, deţinere şi port de arme şi muniţii.

 

Eliberat după nici două luni de arest

 

Conform dosarului nr. 23446/215/2007, deschis pe numele lui Nicolae, pe 4 decembrie, apărătorul acestuia a formulat către Judecătoria Craiova o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar, însă aceasta a fost respinsă. Magistraţii au motivat că „nu sunt îndeplinite condiţiile pentru eliberarea provizorie“, concluzionând că Nicolae nu poate fi cercetat în stare de libertate din cauza conduitei sale inadecvate, rezonanţei faptelor comise şi a sentimentului de nesiguranţă care s-a creat în rândul comunităţii după comiterea faptelor. O zi mai târziu, Tribunalul Dolj a admis recursul formulat de apărătorul lui Nicolae împotriva hotărârii Judecătoriei Craiova şi a dispus eliberarea lui sub control judiciar. Lui „Impresie“ i s-a pus în vedere să nu depăşească limita teritorială a municipiului Craiova, să se prezinte la instanţă ori de câte ori este chemat, să se prezinte la poliţie pentru întocmirea programului de supraveghere, să nu-şi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei, să nu deţină şi folosească nici o categorie de arme. Conform aceluiaşi dosar, judecătorii de la Tribunalul Dolj au considerat că „nu mai există temeiurile care au stat la baza arestării preventive“. Conform reprezentanţilor Tribunalului Dolj, recursul a fost judecat de un complet de judecată format din magistraţii Marioara Georcotină, Camelia Bichea şi Veronica Tiugan. Decizia magistraţilor s-a dovedit eronată, pentru că Impresie a fost implicat în mai multe scandaluri după ce a fost eliberat, iar poliţiştii au cerut reîncarcerarea sa.

 

Arestat din nou

 

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, ieri, la propunerea poliţiştilor, Judecătoria Craiova a apreciat că sunt îndeplinite criteriile de revocare a măsurii eliberării provizorii sub control judiciar faţă de „Impresie“, fiind dispusă revocarea acestei măsuri şi arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, vătămare corporală gravă, distrugere şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Andrei Nicolae a fost identificat şi reţinut, fiind introdus în arestul IPJ Dolj.

Poliţiştii au precizat că, de când a fost eliberat, „Impresie“ a fost implicat în mai multe incidente, chiar dacă era sub control judiciar. În seara de 23 februarie, în jurul orei 20.30, în timp ce se afla într-un taxi, în Craiova, „Impresie“ a folosit un pistol cu bile de cauciuc, cu care apoi un prieten al său a tras, rănind o persoană. În nopţile de 14 spre 15 şi 30 spre 31 martie, Nicolae a fost depistat într-un bar din Craiova, respectiv într-un cămin de nefamilişti de pe strada Aristizza Romanescu, unde a tulburat ordinea şi liniştea publică. Pentru aceste scandaluri a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 200, respectiv 500 de lei.

Anchetatorii au mai stabilit că, în noaptea de 10 spre 11 mai, în jurul orei 6.00, împreună cu alt tânăr, „Impresie“ a participat la o încăierare cu un grup de patru persoane, în incinta unui bar din cartierul craiovean Lăpuş-Argeş. Poliţiştii au precizat, printr-un comunicat, că „în baza probatoriului administrat, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj a întocmit referat motivat şi a solicitat Judecătoriei Craiova revocarea eliberării provizorii sub control judiciar“.

Pumni şi săbii

Pe 22 octombrie 2006, poliţiştii au fost sesizaţi că, în discoteca Miraj din Craiova, câteva persoane înarmate cu săbii şi cuţite au agresat mai mulţi clienţi şi au distrus localul. În urma cercetărilor, s-a stabilit că „Impresie“ şi Liviu Florin Burtea, care erau împreună cu Andrei Turcitu şi Marius Mihai Tricu, zis „Chelie“, l-au bătut pe Emilian Cioc. Acesta din urmă a fost lovit cu pumnii şi cu mânerul unei săbii în faţă şi i-a fost înfiptă o sabie în posterior, rănile suferite necesitând 75 de zile de spitalizare. Încă două victime ale scandalagiilor, clienţi ai discotecii, au suferit răni care au necesitat opt-nouă zile de spitalizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

41 COMENTARII