14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCopii neglijaţi de mame

Copii neglijaţi de mame

Din ce în ce mai mulţi copii sunt neglijaţi de cele care îi aduc pe lume. Din păcate, viaţa a doi micuţi din Gorj este pusă în pericol din cauza nepăsării mamelor.

O femeie de 24 de ani, din municipiul Motru, îşi neglijează bebeluşul de doar cinci luni. La începutul acestei săptămâni, la Centrul Maternal din Târgu Jiu s-a prezentat un asistent social din cadrul Primăriei Mortu, care le-a spus angajaţilor instituţiei despre mama respectivă.

„Este vorba despre o mămică de 24 de ani, care are un copil de câteva luni, pe care îl neglijează. Micuţul are o greutate de doar 3,7 kg, lucru care nu este normal. Am încercat să o convingem pe mamă să vină cu copilul în Centru, însă nu avem cu cine să ne înţelegem. Bebeluşul este lăsat frecvent singur în casă, timp în care mama sa merge la concubin. Femeia nu are nici un venit şi stă într-o locuinţă socială“, a spus Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal.

 

Conducerea Centrului caută soluţii

 

Ieri, o asistentă socială din cadrul Centrului s-a deplasat la Motru, pentru a vorbi cu mama. A constatat că femeia îşi lăsase din nou copilaşul singur în casă. „Mama sa era plecată la un amant şi nici nu-i păsa de soarta micuţului. Nu avea nici o picătură de lapte pentru micuţ, semn că acesta nu mâncase nimic. Nu are grijă de copil“, a spus Gheorghe Milosteanu. Asistenta socială a încercat să afle la ce medic de familie este înscrisă mămica, însă ea nu ştia nici măcar acest lucru. Conducerea Centrului maternal încearcă să găsească soluţia salvatoare pentru micuţul distrofic, iar Gheorghe Milosteanu consideră că legea ar trebui să fie mult mai severă faţă de mamele care neglijează micuţii.

 

Copilul – acasă, mama – la plimbare

 

Tot la începutul acestei săptămâni, angajaţii Centrului s-au confruntat cu altă problemă. O mamă de 22 de ani, din comuna Băleşti, a venit la instituţie, spunând că a fost gonită de acasă de părinţii săi.

„În urmă cu două zile s-a prezentat la Centrul nostru o femeie cu un micuţ de cinci luni, care afirma că a fost bătută şi izgonită de acasă de propriii părinţi. Am demarat o anchetă socială la faţa locului. Am aflat că mămica era mai tot timpul plecată de acasă, lăsându-şi copilul în grija bunicilor“, a precizat Gheorghe Milosteanu. Potrivit acestuia, tânăra s-a întors pentru o zi acasă, urmând să revină la Centru Maternal. Femeia este despărţită în fapt de soţ, însă nu au divorţat legal. Din păcate, de ceva vreme, bărbatul s-a interesat foarte puţin de copilul său. Singura soluţie în acest caz este ca mămica să accepte să vină cu fiul său la Centru pentru o vreme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII