23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCandidaţi în flăcări

Candidaţi în flăcări

Sute de absolvenţi de liceu au avut de înfruntat ieri nu doar emoţiile primei probe, la limba şi literatura română oral, a examenului de bacalaureat din acest an, ci şi temperaturi de peste 35 de grade Celsius.

A doua zi a examenului de bacalaureat din acest an a debutat incendiar. Cu temperaturi care s-au îndreptat către 40 de grade Celsius, cu emoţii multe şi cu apă din belşug. Absolvenţii de liceu au avut de înfruntat canicula înainte de a intra în sălile de examen şi a se prezenta în faţa profesorilor examinatori. Au stat la umbră, au băut apă sau au folosit notiţele pe post de evantaie. Hainele elegante le-au dat mari bătăi de cap tinerilor, care au renunţat fie la cravată, fie la sacou, au mai desfăcut un nasture la cămaşă… Şi fetele a trebuit să se chinuiască în pantofii cu toc, asortaţi la fuste midi şi cămăşute.

Răcoare în săli, caniculă afară

 

Norocoşi au fost cei din sălile de clasă, unde a fost mai răcoare. „Chiar dacă era răcoare în clasă, eu am murit de cald. Mă treceau toate căldurile când vedeam ce întrebări îi pun celui care răspundea. La un moment dat am cerut şi apă, că nu mai puteam. Până la urmă a fost bine. Am luat nouă“, a spus Ionuţ, de la Grupul Şcolar „Traian Vuia“ din Craiova. „A fost bine înăuntru, faţă de ce e afară. Puteam să bem şi apă rece. Am luat zece“, a completat Vladimir. Căldura şi emoţiile i-au doborât pe unii candidaţi. „Mi-a fost un pic rău şi mi-a fost ruşine să cer apă. Mi-am revenit şi am continuat să spun subiectul. Am luat 9,50“, a mărturisit Alexandra.

 

Examenul s-a terminat mai repede

 

Dacă în unele unităţi de învăţământ elevilor li s-a asigurat apa, în altele, aceasta fie nu a fost de ajuns, fie a lipsit. „Nu era apă. Am avut-o eu pe a mea. A fost însă răcoare. Am făcut bine. Am luat 10“, a spus Irina, de la GS Energetic. Atât la Energetic, cât şi la alte unităţi de învăţământ din oraş, profesorii au fost mai rapizi şi au terminat de examinat candidaţii până la prânz, atunci când mercurul din termometre a urcat spre 40 de grade Celsius. „Pentru ca elevii să nu stea foarte mult în soare, profesorii din comisiile de examinare au scurtat pauza de masă. Am asigurat apă elevilor şi profesorilor, iar în fiecare centru a fost un cadru medical“, a spus Luminiţa Popescu, inspectoare generală a Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII