22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Irigator – operă de artă

Inspiraţia artistică nu pare să cunoască graniţe, iar misiunea sa este să „descifreze“ şi să „interpreteze“ realitatea socială. O dovadă elocventă în acest sens este o statuie cu totul originală, dezvelită de curând în Rusia. După cum informează Tiscali.it, este vorba de un irigator din bronz, care măsoară un metru şi jumătate înălţime şi cântăreşte 400 de kilograme. Realizarea monumentului a fost finanţată de conducerea centrului termal Mashuk-Akva Term spa, din oraşul Zheleznovodsk. „Nu e vorba de un obiect kitsch şi nici de unul obscen. Este doar o operă de artă de succes. Irigator este, de altfel, simbolul regiunii noastre“, a declarat cu mândrie directorul centrului, Alexander Kharchenko. De altfel, zona situată în munţii Caucaz este foarte populară printre ruşi datorită celor 12 centre termale, unde oaspeţii au ocazia de a face clismă cu apă minerală luată din izvoarele termale din apropiere. Potrivit specialiştilor, această apă are proprietăţi curative excepţionale pentru tratarea bolilor aparatului digestiv şi a altor probleme. Monumentul dedicat irigatorului a fost amplasat exact la intrarea în spa. Svetlana Avakina, realizatoarea ineditei opere, a mărturisit că a creat acest monument cu multă ironie şi umor şi că a fost inspirată de artistul renascentist Botticelli.

Maşină de spălat, pe post de betonieră

Copilul unui muncitor constructor din Sardegna, Italia, a dorit atât de mult să îşi imite tatăl, încât a ajuns să folosească maşina de spălat a familiei pe post de betonieră. După cum informează Tiscali.it, băieţelul a profitat de absenţa părinţilor săi şi, după ce şi-a văzut tatăl lucrând în grădină, s-a gândit să îi urmeze exemplul. Copilul a luat câţiva săculeţi de ciment şi de nisip şi i-a introdus în cuva maşinii de spălat. Ulterior, el a închis hubloul şi a apăsat pe un buton la întâmplare. „Betoniera“ improvizată s-a pus în mişcare şi, în doar câteva minute, amestecul era gata. Micul zidar nu şi-a dus însă munca la bun sfârşit. Plicitisit, el şi-a părăsit locul de muncă, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Amestecul s-a solidificat, devenind un bloc greoi de beton armat, imposibil de scos din cuvă. Mama băiatului a ajuns acasă când dezastrul fusese deja produs. Pentru a scoate din casă maşina de spălat, tatăl micului zidar a avut nevoie de ajutorul mai multor prieteni.

Rachel Weisz, din nou acasă

După ce a cucerit Hollywoodul, devenind una dintre cele mai apreciate actriţe din lumea filmului, frumoasa Rachel Weisz a decis să revină acasă, în Marea Britanie, după doar cinci ani. După cum informează Libero.it, vedeta şi-a achiziţionat o casă de 3,5 milioane de lire sterline în Primrose Hill, unde le va avea ca vecine pe Kate Moss şi Sadie Frost. Rachel şi logodnicul său, regizorul Darren Aronofsky, de 39 de ani, împreună cu copilul lor de doi ani, Henry, vor părăsi New Yorkul la sfârşitul aceste luni. „Rachel este emoţionată de revenirea în Marea Britanie. Simte că este momentul potrivit să se întoarcă. Ea s-a stabilit iniţial în New York pentru muncă, dar şi ca să fie mai aproape de Darren, care este născut acolo, însă au decis să se mute în Londra. Lui Rachel i-a lipsit enorm Anglia“, a povestit un apropiat al vedetei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS