10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRapoartele Năstase şi Mitrea, în dezbaterea Camerei

Rapoartele Năstase şi Mitrea, în dezbaterea Camerei

Rapoartele deputaţilor jurişti în cazurile Adrian Năstase şi Miron Mitrea au intrat ieri în dezbaterea plenului, iar astăzi se va da votul final în privinţa avizării sau nu a cererii DNA privind începerea urmăririi penale a celor doi, a anunţat secretarul Camerei, social-democratul Ioan Munteanu.

Acesta a explicat că, în cadrul şedinţei de ieri a plenului, au intrat pe ordinea de zi cele două rapoarte ale Comisiei Juridice pentru deputaţii PSD, foşti miniştri, Adrian Năstase şi Miron Mitrea.

„Procedura este normală, ca şi în celelalte situaţii, respectiv comisia prezintă raportul. Dacă unul dintre cei doi doreşte să ia cuvântul la început, poate să o facă“, a explicat secretarul Camerei Deputaţilor, care a adăugat că hotărârile privind avizarea începerii urmăririi penale se iau cu votul a două treimi din numărul deputaţilor. Munteanu a menţionat că votul final pentru cele două hotărâri va fi dat astăzi.

În ceea ce priveşte publicarea pe site-ul Camerei a referatului DNA în cazul Năstase, Munteanu a precizat că nu s-a discutat nimic în cadrul şedinţei Biroului Permanent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS