17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOpt persoane au leşinat de căldură

Opt persoane au leşinat de căldură

VÂLCEA. Canicula şi cele 18 accidente rutiere care au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute le-au dat multe bătăi de cap medicilor de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vâlcea. „Sâmbătă, au avut loc în judeţul Vâlcea 11 accidente rutiere. Din păcate, la patru dintre victimele acestor accidente nu am mai putut decât să constatăm decesul, iar pe celelalte le-am transportat la Urgenţe, cu răni foarte grave“, a precizat doctorul Paul Podărelu, directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Vâlcea.

Temperaturile foarte ridicate din ultimele zile au făcut ca vâlcenii care au probleme de sănătate să aibă de suferit. „Am avut şase cazuri de persoane care au leşinat pe stradă din cauza căldurii. Cel mai ciudat a fost cel al unui bătrân de 89 de ani, care în jurul prânzului se plimba pe lângă Pensiunea Valentina şi i s-a făcut rău. Fac un apel către persoanele în vârstă şi cele care au probleme cardiace să nu iasă afară din casă între orele 11.00 şi 16.00. Să se îmbrace în haine deschise la culoare şi din ţesături de bumbac sau in şi să consume foarte multe lichide, fructe şi lactate“, a spus doctorul Paul Podărelu.

 

Consultaţii gratuite la domiciliu

 

Serviciul de Ambulanţă Vâlcea acordă îngrijiri medicale gratuite pacienţilor care sună la Ambulanţă şi solicită o consultaţie la domiciliu. Doi medici primari se deplasează la locuinţa solicitantului şi îi fac acestuia un control medical. „Acest serviciu se adresează în special bătrânilor sau persoanelor care suferă de anumite boli şi care trebuie să meargă periodic la control. În felul acesta, oamenii nu mai aglomerează Secţia de primiri urgenţe de la spital şi pot fi consultaţi gratuit la ei acasă. Noi le vom sta la dispoziţie cu ambulanţe noi, dotate cu cea mai performantă aparatură şi cu medici foarte bine pregătiţi“, a declarat Paul Podărelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS