30.5 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjManţog, ras de la şefia PD-L Gorj

Manţog, ras de la şefia PD-L Gorj

Biroul Politic Naţional al PD-L a decis ieri, în urma analizei interne a rezultatelor la alegerile locale, dizolvarea conducerilor a nouă organizaţii judeţene, printre care se numără şi filiala Gorj, la conducerea căreia se afla Ionel Manţog. Celelalte organizaţii ale căror conduceri au fost destituite sunt: Bacău, Constanţa, Galaţi, Sălaj, Satu Mare, Teleorman, Vaslui şi Vrancea.

 

GORJ. Emil Boc a precizat că s-a decis dizolvarea conducerilor acestor filiale, întrucât nu au întrunit condiţiile stabilite anterior alegerilor locale de către conducerea partidului, respectiv un preşedinte de consiliu judeţean, primarul municipiului reşedinţă de judeţ, sau s-au aflat sub 5%, faţă de media naţională a partidului, de 29%. „Aceste organizaţii au intrat în proces de evaluare prin dizolvare. Am desemnat câte un membru din BPN sau doi, care ne vor prezenta o structură interimară de conducere, la şedinţa BPN de săptămâna viitoare“, a precizat Emil Boc.

 

Videanu, preşedinte interimar al filialei Gorj

 

Vicepreşedintele PD-L, Adriean Videanu, a fost desemnat să se ocupe de reorganizarea filialei judeţene Gorj. Acesta va asigura şi interimatul la conducerea organizaţiei, până la numirea unei noi echipe. Ionel Manţog, fostul preşedintele al PD-L Gorj, a candidat pentru funcţia de preşedinte al consiliului judeţean, dar nu a obţinut decât 21% dintre voturi, în timp ce contracandidatul său, Ion Călinoiu (PSD), a obţinut 39%. De asemenea, la nivelul judeţului Gorj, PD-L a obţinut 21,8%.

 

Nu va pleca din PD-L

 

Ionel Manţog, fostul preşedinte al PD-L Gorj, a declarat că nu va pleca din partid: „Chiar eu am spus, la sfârşitul alegerilor, că rezultatul este sub aşteptările noastre. O analiză obiectivă arată că filiala de la Gorj a lucrat în nişte condiţii speciale, fiind lipsită de instrumentele instituţionale, pe care le-au avut la dispoziţie contracandidatele noastre. Nu mă gândesc să plec din partid“. Manţog a precizat că nu s-a stabilit încă o conducere interimară a organizaţiei. Fostul lider al PD-L Gorj a spus că alegerile pentru desemnarea noii conduceri a organizaţiei ar trebui să se desfăşoare după alegerile parlamentare.

 

Manţog, judecat într-un dosar penal

 

Manţog a fost director de personal al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, iar după alegerile din anul 2004 a fost numit secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei şi Comerţului. Din această funcţie şi ca urmare a împărţirii sectoarelor de activitate în cadrul Alianţei DA, fostul lider al PD-L Gorj a controlat sectorul energetic şi minier din judeţul Gorj. În anul 2006, ca urmare a unui conflict cu ministrul de atunci, Codruţ Şereş, a demisionat din funcţie şi s-a reîntors la SNLO. După ce conducerea unităţii a fost înlocuită, Ionel Manţog şi-a pierdut şi funcţia de la SNLO, în prezent fiind consilier juridic la o firmă privată. Acesta a fost catalogat drept baron local, având influenţă în sectorul energetic şi minier, prin stilul dictatorial de conducere şi prin conflictele cu jurnaliştii.

Ionel Manţog este judecat într-un dosar penal de o instanţă a Tribunalului Gorj. Fostul lider al PD-L Gorj a fost trimis în judecată de DNA pentru că, în perioada în care a deţinut funcţia de director de personal al SNLO, s-ar fi folosit de informaţii considerate clasificate pentru a achiziţiona mai multe proprietăţi, case şi terenuri, în zonele care urma să fie expropriate ca urmare a lucrărilor miniere şi, în locul acestora, i s-a construit o vilă în cartierul Primăverii din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS