12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAu trecut de prima probă

Au trecut de prima probă

VÂLCEA. Elevii care au terminat clasa a XII-a au susţinut ieri proba orală la limba şi literatura română din cadrul examenului de bacalaureat.

În Vâlcea, s-au constituit 11 centre de examinare: Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari“, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, Grupul Şcolar „Henri Coandă“, Colegiul Tehnic Forestier, Colegiul Naţional Energetic, Grupul Şcolar „Oltchim“, Grupul Şcolar „Ferdinand“, Colegiul Economic, Colegiul Naţional „Gib Mihăescu“ – Drăgăşani, Grupul Şcolar „I.C. Brătianu“ – Drăgăşani, Grupul Şcolar „Constantin Brâncoveanu“ – Horezu.

Unii elevi au susţinut prima probă, ceilalţi urmând să fie examinaţi astăzi. „Subiectele nu au fost foarte grele. Eu am obţinut nota 10“, a spus fericită o elevă de la Liceul Oltchim. „Cei din comisie au fost foarte cumsecade, dar eu am avut ghinion. Am nimerit un subiect pe care nu îl ştiam şi atunci am fost nevoit să mai trag un bilet. Mi s-a scăzut un punct pentru acest lucru. Am luat nota nouă“, a spus un băiat.

Au existat şi elevi care au susţinut că este o prostie faptul că au fost scoase anumite subiecte de literatură, pentru a fi înlocuite cu tratate şi legi.

„A trebuit să învăţăm să comentăm texte de legislaţie europeană şi tot felul de tratate, pentru că am fost avertizaţi de profesori că s-ar putea să primim şi astfel de subiecte. Sper ca mâine- dimineaţă, când voi intra la examen, să nu am nenorocul să prind un astfel de subiect“, a spus Maria Tudose.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS