12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAlianţă PSD-PNL-PRM, la Consiliul Judeţean Gorj

Alianţă PSD-PNL-PRM, la Consiliul Judeţean Gorj

Radu Angheloiu (PNL) şi Cornel Popescu (PSD) au fost aleşi ieri în funcţiile de vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Gorj. Aceştia au primit 24 de voturi din partea celor 33 de consilieri judeţeni, corespunzătoare numărului de reprezentanţi în Consiliul Judeţean ai PSD, PNL şi PRM.

Pentru prima funcţie de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj au existat două propuneri. Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj şi primar al municipiului Târgu Jiu, ales, în acelaşi timp, şi consilier judeţean, l-a propus pe Cornel Popescu, vicepreşedintele PSD. În schimb, Ionel Manţog, fost preşedinte al PD-L Gorj, l-a propus pe Cosmin Popescu. Cornel Popescu a obţinut 24 de voturi, iar Cosmin Popescu, doar nouă voturi. Pentru cea de-a doua funcţie de vicepreşedinte al CJ a existat o singură propunere. Aceasta a venit din partea lui Dan Ilie Morega, preşedintele PNL Gorj, care l-a propus pentru acest post pe Radu Angheloiu. Acesta nu a avut alt contracandidat şi, în final, a fost ales cu 24 de voturi.

Cornel Popescu ocupă această funcţie din anul 1996, în timp ce Radu Angheloiu ocupă pentru prima dată un post de demnitar public.

Morega a precizat că s-a încheiat un protocol de colaborare cu PSD şi că a solicitat ca vicepreşedintele liberal al CJ să capete mai multe atribuţiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS