15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDetectoarele de radar, interzise în Turcia

Detectoarele de radar, interzise în Turcia

Folosirea aparatelor de detectare a radarelor este interzisă pe teritoriul Turciei, fiind sancţionată cu amenzi foarte mari, atrage atenţia Ministerul Afacerilor Externe (MAE), în condiţiile în care foarte mulţi cetăţeni români pleacă în vacanţă în această ţară cu automobilul personal.

Şoferii care folosesc detectoarele de radar în Turcia pot fi acuzaţi de infracţiune şi riscă amenzi între 2.700 – 3.600 de lire turceşti, echivalentul a 1.500 – 2.000 de euro, şi confiscarea aparatului, anunţă MAE. Având în vedere că necunoaşterea legii nu poate fi invocată pentru evitarea sancţiunilor, este util ca persoanele care circulă în străinătate să se informeze asupra legislaţiei ţării de destinaţie şi să o respecte, sfătuieşte MAE. Anul trecut, în Turcia au fost peste 75.000 de turişti români, iar pentru acest an agenţiile prognozează circa 156.000.

În România folosirea detectoarele de radar în scop de prevenire şi responsabilizare în trafic este permisă de la 1 decembrie 2006, când a intrat în vigoare noul Cod Rutier.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII