19.8 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn bărbat a murit în urma unei explozii

Un bărbat a murit în urma unei explozii

OLT. Un bărbat de 38 de ani a murit la ferma sa în urma unei explozii la un bazin improvizat pentru carburanţi. Nenorocirea s-a petrecut luni seară, în jurul orei 20.00, în satul Brăneşti, comuna Sârbii Măgura, din judeţul Olt. Dumitru Şerban se afla la ferma sa de la marginea satului, unde se găsesc mai multe utilaje agricole. Anchetatorii cred că bărbatul a încercat să sudeze ceva la bazinul improvizat în care se afla carburant lichid, întrucât la faţa locului s-a găsit un aparat de sudură cuplat la tensiune. În momentul în care a pornit aparatul de sudură
s-a produs o puternică explozie, urmată de incendiu. Bărbatul a fost aruncat 30 de metri de suflu şi a murit pe loc. S-au spart aproape toate geamurile de la o magazie a fermei, precum şi cele de la maşinile agricole şi de la câteva case din apropiere. O bucată mare de tablă a fost smulsă de pe combină, după cum spun localnicii, şi aruncată la câteva zeci de metri. Capacul de deasupra bazinului a fost aruncat dincolo de gardul împrejmuitor. În urma exploziei, un autocamion cisternă DAC SR a luat foc. La faţa locului au sosit două echipaje de pompieri pentru a stinge incendiul.

 

„S-a auzit o bubuitură şi ne-am speriat de moarte“

 

Zgomotul exploziei s-a auzit în toată comuna. Câteva femei în vârstă care au casele situate în apropierea fermei spun că s-au pomenit cu toate geamurile caselor făcute ţăndări.

„Eram în casă când am auzit o bubuitură şi ne-am speriat de moarte. S-au spart geamurile la casă, s-au făcut praf. Televizoarele au căzut de pe masă. Parcă a dat cu bomba, aşa de tare s-a auzit“, a spus o localnică, Filofteia Bălaşa.

„S-a auzit bubuitura tocmai din capătul satului. Am crezut prima dată că cineva a împuşcat un câine, pentru că imediat după bubuitură au început câinii să latre. Am ieşit afară şi atunci am aflat că a fost o explozie la fermă. Păcat de el, era băiat tânăr, muncitor“, a spus altă femeie.

La locul tragediei au ajuns imediat şi rudele victimei. Mama bărbatului mort aproape că a leşinat când l-a văzut şi a avut nevoie de îngrijirile medicilor.

Dumitru Şerban era căsătorit şi avea doi copii minori. El locuia cu familia la Slatina, însă mergea des la părinţi pentru că avea acolo ferma.

După ce poliţiştii şi-au terminat cercetările, cadavrul bărbatului a fost dus la morga Spitalului din Scorniceşti pentru efectuarea necropsiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS