15.5 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRătăcit în Retezat

Rătăcit în Retezat

Un bărbat de 60 de ani din localitatea hunedoreană Valea de Brazi a fost căutat o noapte întreagă de jandarmi şi salvamontişti prin munţi, după ce apropiaţii săi i-au anunţat dispariţia la 112. Omul era cioban la o stână de pe vârful Tulişa din Retezat şi, potrivit celor apropiaţi, nu a mai ajuns la stână la timp. Vremea foarte rea şi temperaturile mai scăzute din munţi i-au îngrijorat pe ciobanii care l-au aşteptat până seara târziu, iar apoi au anunţat poliţia.

„Având în vedere că bărbatul a fost dat dispărut în zona de competenţă a Postului de Jandarmi Montan Câmpu lui Neag, s-a constituit o echipă operativă formată din şapte jandarmi, doi lucrători de la Poliţia Uricani şi trei lucrători de la Poliţia Comunitară Uricani, care au plecat în căutarea persoanei dispărute. Omul a fost găsit în zona Tulişa, în apropierea stânei la care trebuia să ajungă. A declarat că, din cauza precipitaţiilor abundente care au căzut în cursul zilei, s-a rătăcit şi nu a mai putut ajunge la stână“, a spus purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara, locotenent Zamfir Guran.

Când a fost găsit, după mai mult de 30 de ore în care rătăcise pe munţi, bărbatul era obosit şi intrase în şoc emoţional. Omul plecase duminică, pe la orele prânzului, spre stână şi a stat în ploaie şi vânt pe vârful muntelui, fiind găsit abia în noaptea de luni spre marţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS