24.6 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDosare penale pentru braconaj piscicol

Dosare penale pentru braconaj piscicol

VÂLCEA. Patru bărbaţi care pescuiau ilegal în apele râului Olt au fost depistaţi de jandarmi şi de angajaţii Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură (ANPA), în urma unor acţiuni organizate pentru prevenirea braconajului piscicol, care au avut loc pe 14 şi 15 iunie. Primul bărbat prins de jandarmi a fost Andrei A., de 26 de ani, din comuna Ioneşti. Acesta a fost observat în aval de barajul Hidrocentralei Ioneşti, în timp ce transporta un sac voluminos. Bărbatul le-a spus jandarmilor şi reprezentanţilor ANPA că a introdus în apele Oltului, cu o zi în urmă, 11 setci monofilament în lungime totală de 220 de metri. Pe 14 iunie le-a scos din apă şi împreună cu peştele agăţat în ele le-a pus într-un sac pentru a merge la domiciliu.

Al doilea bărbat a fost prins tot la barajul Hidrocentralei Ioneşti. Gheorghe O., de 33 de ani, din localitate, avea într-un sac zece setci monofilament, în lungime totală de 210 metri, împreună cu peştele agăţat în ele.

„Setcile monofilament aflate asupra celor doi au fost confiscate de jandarmi şi depuse la camera de corpuri delicte a unităţii, până la definitivarea cercetărilor. Peştele prins a fost reintrodus în apă“, a declarat căpitanul Cristian Turcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Vâlcea.

Alţi doi bărbaţi au fost găsiţi pescuind ilegal în apele râului Olt, în zona Câineni. Dumitru M., de 44 de ani, din Cernişoara, şi Ştefan D., de 19 ani, din Câineni, pescuiau cu ajutorul prostovoalelor. Acestea au fost ridicate de jandarmi, iar peştele prins a fost reintrodus în apă. Jandarmii le-au întocmit celor patru bărbaţi actele premergătoare începerii urmăririi penale, acestea fiind înaintate spre soluţionare Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS