22.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024

Scurte ştiri

Irina Buşoi, medaliată la heptatlon
Cunoscut pentru performanţele obţinute la probele de alergări fond şi semifond, antrenorul emerit Ion Bură a demonstrat că atletismul gorjean are potenţial şi la cele tehnice, reuşind să câştige o medalie naţională de bronz la heptatlon prin Irina Buşoi, elevă a Colegiului Naţional „Spiru Haret“ din Târgu Jiu. Aceasta s-a clasat pe treapta a treia a podiumului la campionatele naţionale de juniori II desfăşurate la Bucureşti, în proba de heptatlon (100 de metri garduri, săritura în lungime, aruncarea greutăţii, aruncarea suliţei, săritura în înălţime, 200 de metri plat, 800 de metri plat).

CSS Caracal, campioană naţională
În perioada 10-15 iunie, la Râmnicu Vâlcea, în Sala Sporturilor „Traian“, s-a desfăşurat turneul final la handbal feminin junioare II. Reprezentantele Olteniei, CS Chimia Vâlcea şi CSS Caracal, au avut un parcurs foarte bun, disputând finala campionatului. În final, CSS Caracal a învins echipa gazdă, Chimia, cu scorul de 22-20, după ce la pauză chimistele conduceau cu 12-10. Chiar dacă nu a reuşit să câştige campionatul, Chimia şi-a adjudecat două premii individuale. Florina Şerban a fost declarată cel mai bun portar al turneului, iar Elisa Bucura a primit titlul de cea mai tehnică jucătoare. Golgheter a ieşit jucătoarea Karina Klimek, de la CSS 2 Baia Mare. Chimia Vâlcea a câştigat seria I, după ce a trecut de Extrem Baia Mare, cu 31-17, şi de LPS Piatra Neamţ, cu 25-20, şi a pierdut cu 22-23 în faţa grupării LPS Sebeş. În semifinale, echipa pregătită de Nicoleta Lazăr a câştigat cu 20-15 în faţa echipei LPS Roman. În grupa a II-a, CSS Caracal a avut un parcurs ceva mai bun. Echipa din „Oraşul minunilor“ s-a impus cu 26-22 în faţa formaţiei CSS 2 Baia Mare şi cu 35-25 în faţa grupării LPS Roman şi a remizat, 19-19, cu CSS Drobeta Turnu Severin. În faza semifinală, Caracal a trecut cu scorul 27-17 de LPS Sebeş.

Italianca Sulpizio, câştigătoare la Recon
Tenismana italiană Valentina Sulpizio a câştigat duminică seară turneul de 10.000 de dolari de la Craiova, dotat cu trofeul „Ţiriac-Recon“, după ce a învins-o în finală pe compatrioata sa Agnese Zucchini, scor 6-2, 6-4. În semifinale, Sulpizio, favorita numărul unu a turneului, trecuse de românca Alexandra Damaschin, cu acelaşi scor (6-2, 6-4), în timp ce Zucchini a eliminat-o în semifinală pe a doua favorită, rusoaica Anastasia Poltoratskaya (6-3,6-2). La dublu, finala a fost românească. Perechea Laura Andrei/Diana Enache şi-a adjudecat trofeul după ce a dispus de cuplul Irina Camelia Begu/Alexandra Damaschin, scor 6-3, 6-1. 

Stejarii, mai tari decât ruşii
Reprezentativa de rugbi a României a reuşit să se impună în faţa echipei similare a Rusiei, scor 13-12 (6-6), într-un joc din cadrul etapei a doua a IRB Nations Cup, desfăşurat pe stadionul „Arcul de Triumf“ din Bucureşti. În celelalte două meciuri, Georgia a câştigat în faţa Uruguayului cu 20-18 (7-9), iar Italia A a pierdut cu Africa de Sud, scor 19-20 (0-10). În ultima etapă programată vineri se vor întâlni Rusia – Uruguay (ora 16.00), Italia A – Georgia (ora 18.00) şi Africa de Sud – România (ora 20.00). Câştigătoarea întâlnirii dintre Africa de Sud şi România va fi şi câştigătoarea competiţiei, după ce în primele runde ambele reprezentative au reuşit să îşi învingă oponenţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS