15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalS-au spânzurat la 23 de ani

S-au spânzurat la 23 de ani

Doi tineri din Mehedinţi au fost găsiţi spânzuraţi duminică după- amiază, într-o casă părăsită. Martorii spun că tinerii veniseră într-o minivacanţă în satul Gvardiniţa, comuna Bălăciţa, pentru a sărbători Rusaliile.

 

MEHEDINŢI. Marian Bădăluţă, de 23 de ani, din Drobeta Turnu Severin, şi Ionel Augustin Dăscăliţa, tot de 23 de ani, s-au dus duminică la nişte rude în satul Gvardiniţa, la sărbătoarea Rusaliilor. Cei doi erau buni prieteni şi lucrau ca şoferi la o firmă din Drobeta Turnu Severin. Tinerii au fost găsiţi spânzuraţi de o grindă de lemn a casei în care a locuit bunica lui Marian Bădăluţă. Cadavrele celor doi au fost descoperite de o femeie care venise să ia apă din curtea casei părăsite. Aceasta a spus că nu îi cunoştea deoarece nu locuiau în comună. „Nu îi cunoşteam pe băieţi. Casa asta era a bunicii unuia dintre ei, care a murit acum câţiva ani, şi nu mai stătea nimeni aici. Am crezut că înnebunesc când am intrat pe poartă ca să iau apă şi i-am văzut spânzuraţi unul lângă altul. Aveau găleata de apă a fântânii între ei, îi rupseseră sfoara ca să se spânzure cu ea. Am strigat la oameni, la vecini şi am anunţat şi poliţia“, a spus Adela Stan.

Curtea unde s-au spânzurat cei doi prieteni era plină de buruieni, iar poliţia şi medicii legişti a trebuit să folosească o coasă pentru a ajunge la ei. La faţa locului, poliţia a găsit doar telefoanele mobile ale celor doi.

„Am fost solicitaţi prin serviciul 112 de o persoană din comună că într-o casă părăsită au fost descoperite cadavrele a doi tineri. Unul era spânzurat cu o sfoară din cânepă, iar celălalt, cu o sârmă. Nu am găsit nici un bilet, doar două telefoane mobile, care nu aveau baterie“, a declarat inspectorul de poliţie al comunei Bălăciţa.

Corpurile neînsufleţite ale celor doi au fost transportate la morga Spitalului Drobeta Turnu Severin, pentru efectuarea necropsiei.

 

„Puteau face parte dintr-o sectă“

 

Ieri-dimineaţă, poliţia a reuşit să încarce telefoanele şi să citească mesajele de pe unul dintre ele. Se pare că unul dintre tineri avea de mai mult timp o iubită, căreia i-ar fi trimis unele mesaje „mai aprinse“.

Tot ieri-dimineaţă, la morga de la Spitalul Drobeta Turnu Severin, medicii şi gardienii au asistat la nişte discuţii între părinţii celor doi tineri, care spuneau că ştiau de relaţia pe care unul dintre ei o avea cu o fată. Se pare însă că, înainte de a pleca de acasă, băieţii ar fi spus că nu se vor mai întoarce, dar nimeni nu i-a luat în serios.

Poliţiştii de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinţi nu exclud posibilitatea ca Marian şi Ionel să fi făcut parte dintr-o sectă.

„Cu siguranţă este vorba de o sinucidere, iar în ancheta noastră se ia în calcul faptul că ei puteau face parte dintr-o sectă, unde se recurge la sinuciderea în grup, de cele mai multe ori prin spânzurare, mai ales că s-au spânzurat în acelaşi moment, la faţa locului fiind găsite două scaune pe care s-au sprijinit. În nici un caz nu poate fi vorba de crimă“, a declarat comisarul-şef Pantelică Bobârsc.

Ieri-dimineaţă, trupurile celor doi tineri au fost predate familiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS