18.3 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPloaie de amenzi la Rutieră

Ploaie de amenzi la Rutieră

Conform unui comunicat emis de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, săptămâna trecută a fost foarte „bogată“ în sancţiuni aplicate şoferilor şi pietonilor, poliţiştii de la Rutieră constatând 2.269 de contravenţii.

Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că, între 8 şi 14 iunie, poliţiştii de la Rutieră au organizat mai multe acţiuni pentru depistarea şi sancţionarea participanţilor la traficul rutier care încalcă normele de circulaţie. Cele mai multe sancţiuni, 721, au fost aplicate pentru conducerea autovehiculului cu viteză peste limita admisă, dar şi pentru nefolosirea centurii de siguranţă – 380. Conducătorii auto doljeni au fost sancţionaţi şi pentru că au condus sub influenţa băuturilor alcoolice, nu au acordat prioritate pietonilor sau autoturismelor ori au trecut pe galben ori pe roşu.

De asemenea, poliţiştii de la Rutieră au sancţionat şi 34 de pietoni care au traversat neregulamentar.

Pe lângă amenzile care au totalizat 147.500 de lei, au fost suspendate 163 de permise de conducere şi au fost retrase 22 de certificate de înmatriculare.

Numărul sancţiunilor a crescut faţă de prima săptămână a lunii iunie, în perioada 1 – 6 iunie fiind aplicate 2.110 sancţiuni contravenţionale. În aceeaşi perioadă au fost reţinute 167 de permise de conducere şi au fost retrase 33 de certificate de înmatriculare.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII