15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPD-L a câştigat în Valea Jiului

PD-L a câştigat în Valea Jiului

Turul doi al alegerilor locale a înclinat balanţa în favoarea PD-L, după ce ultimele două primării intrate în cursă în Valea Jiului au fost câştigate de candidaţii acestei formaţiuni politice. Şi la Petrila, şi la Aninoasa, PD-L a câştigat primăriile, în timp ce în restul judeţului, primăriile importante, ca şi consiliul judeţean au fost câştigate de PNL.

Ilie Păducel, din partea PD-L, a câştigat pentru a treia oară Primăria Petrila, cu 5.259 de voturi, faţă de contracandidatul său de la PSD, Dumitru Răscolean Negoi, care a adunat doar 4.829 de voturi.

Şi la Aninoasa, Ilie Botgros, de la PD-L, rămâne primar pentru al cincilea mandat consecutiv. El a obţinut 1.405 voturi, în timp ce Ioan Sfia, de la PNG, a strâns doar 908 voturi.

La Petrila, primarul a fost ales cu 48,69 la sută dintre alegătorii cu drept de vot, iar în Aninoasa, prezenţa la urne a fost sub 50 la sută.

Consiliul Judeţean Hunedoara este al PNL, la fel cum sunt şi primarii din Simeria şi Hunedoara, care au fost aleşi în turul doi.

Duminică, în 23 de localităţi din Hunedoara a avut loc turul doi al alegerilor locale pentru desemnarea primarului. Scrutinul s-a desfăşurat în 176 de secţii şi a fost supravegheat de aproape 1.000 de angajaţi ai MIRA şi ISU. La urne au fost aşteptaţi peste 130.000 de cetăţeni cu drept de vot.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS