13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPD-L a făcut sâmbătă campanie electorală

PD-L a făcut sâmbătă campanie electorală

Un reprezentant PD-L, care a făcut sâmbătă campanie electorală în localitatea Livezi, judeţul Vâlcea, a fost sancţionat cu 2.000 de lei. În Drăgăşani, candidatul PNL, care încerca să mituiască populaţia cu pungi cu alimente, s-a ales cu dosar penal.

 

VÂLCEA. Alexandrina Ivancu, candidata PC pentru funcţia de primar în comuna Livezi, a sesizat sâmbătă poliţiştii că reprezentanţii PD-L continuă campania electorală prin îndemnarea cetăţenilor să voteze candidatul pedelist, Ştefan Verdeş.

În urma verificărilor efectuate de poliţie, s-a stabilit că, în faţa Primăriei Livezi, Gabriel F., de 41 de ani, din Bucureşti, folosindu-se de o portavoce, îndemna cetăţenii comunei să voteze candidatul PD-L la primărie. Acesta avea lipite pe autoturism mai multe afişe cu sigla partidului şi cu candidatul la primărie. „Gabriel F. a fost sancţionat contravenţional cu 2.000 de lei, conform Legii nr. 67/2004, pentru că a continuat campania electorală, deşi aceasta se încheiase“, a spus subinspectoarea Diana Smărăndoiu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Vâlcea.

În Drăgăşani, un membru PNL le distribuia alegătorilor vineri seară, în jurul orei 21.00, pachete cu produse alimentare, pentru a-l vota ca primar pe candidatul liberal. Poliţia din Drăgăşani a fost sesizată de un reprezentant al PSD că în cartierul Sf. Gheorghe oamenilor li se distribuie pachete.

În urma verificărilor, s-au găsit în locuinţa Ioanei M. 27 de pungi cu produse alimentare, care au fost predate poliţiştilor de Doru V., acesta locuind periodic în acel imobil. „În fiecare pungă erau un kilogram de zahăr, un litru de ulei, o cutie de mazăre şi o cutie de roşii decojite. Nici pungile şi nici produsele din interior nu conţineau însemnele electorale ale vreunui partid politic“, a spus subinspectoarea Smărăndoiu. Poliţiştii i-au întocmit dosar penal lui Doru V., conform Legii nr. 67/2004, iar cercetările continuă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS