22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCandidat la primărie, condamnat la puşcărie

Candidat la primărie, condamnat la puşcărie

Constantin Harcău, candidatul PD-L la Primăria Şimian, care se luptă în turul doi cu liberalul Ion Ghinescu, a fost condamnat de Curtea de Apel din judeţul Timiş la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu executare.

 

MEHEDINŢI. Constantin Harcău, candidatul PD-L la Primăria Şimian, a fost găsit vinovat, iar oamenii legii au constatat că, în perioada în care era primar, decembrie 2001 – ianuarie 2002, a luat mită, a înşelat şi a avut mai multe abuzuri în serviciu, la primărie.

„Apelantul Harcău Constantin, cercetat în dosarul penal nr. 5571/1/2006, având ca obiect înşelăciune, luare de mită, abuz în serviciu, a fost găsit vinovat de instanţa de judecată şi condamnat pe 14.04.2008 la o pedeapsă de doi ani cu executare în penitenciar, pentru luare de mită, înşelăciune, abuz în serviciu“, a comunicat Curtea de Apel Timiş, printr-un comunicat de presă postat pe site.

Pe vremea când era primar, în 2002, Constantin Harcău a fost închis 120 de zile, dar a reuşit să iasă şi a fost cercetat în libertate, până în urmă cu aproape două luni, când judecătorii de la Curtea de Apel Timiş l-au găsit vinovat şi l-au condamnat.

Implicat în mai multe scandaluri la Primăria Şimian, Constantin Harcău a fost depistat în 2002, de Curtea de Conturi Mehedinţi, cu un prejudiciu de aproape 140.000 de lei, când a decontat situaţii de lucrări fictive, demonstrând că ar fi pietruit câteva drumuri inexistente pe raza comunei Şimian.

 

Implicări în afaceri necurate

 

Imediat ce procurorii au deschis un dosar în care erau incriminaţi doi oameni de afaceri, Ştefan Lulea şi Ştefan Arion, au fost descoperite şi implicări în afaceri necurate de care era responsabil primarul din acea vreme, Constantin Harcău. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi au stabilit că, în perioada decembrie 2001 – ianuarie 2002, primarul din Şimian a primit de la Arion Ştefan bunuri şi bani în valoare de 14.000 de lei, pentru ca, în derularea unui contract dintre firma lui Arion şi Primăria Şimian, aceasta să aprobe virarea unor sume de bani pentru lucrări neefectuate, prejudiciind bugetul local al comunei, în 2002, cu 140.000 de lei. Printr-un calcul se poate observa şpaga de 10% din valoarea contractului care se derulează între primărie şi firme.

 

Patru luni de închisoare cu suspendare condiţionată

 

Chiar şi pe vremea când era consilier local, 2004 – 2008, Constantin Harcău a primit o pedeapsă de patru luni de închisoare cu suspendare condiţionată.

„Harcău Constantin a comis infracţiunea de ultraj asupra unui funcţionar din Primăria Şimian. Instanţa de judecată din Drobeta Turnu Severin i-a suspendat dreptul de a mai fi consilier local, fiind considerat infractor şi pedepsit cu închisoarea“, se arată în comunicatul de presă.

Contactat telefonic, Constantin Harcău nu a dorit să declare nimic.

„Nu comentez declaraţiile făcute împotriva mea. Nu doresc să spun nimic. Sunt în campanie electorală la Şimian şi pot să vă spun că am făcut din nou apel la Înalta Curte de Casaţie din Bucureşti. Dacă aveţi nevoie, vă pot pune la dispoziţie acte, nu vorbe“, a declarat Constantin Harcău, candidatul PD-L la funcţia de primar în comuna Şimian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS