16.7 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalVanghelie dă cu Oprescu în Iliescu

Vanghelie dă cu Oprescu în Iliescu

Liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a anunţat ieri că filiala nu îl susţine pe Sorin Oprescu, „demagogul de serviciu“, în turul doi al alegerilor pentru Capitală, declarând că este „scârbit“ de zelul din partid de a-l proclama pe „aşa-zisul independent“ salvator al Bucureştiului.

 

Vanghelie a precizat că bucureştenii au de ales între două rele. „Nici unul nu merită votul în Bucureşti“ a fost concluzia lui Vanghelie, care a spus că Sorin Oprescu este „demagogul ce va conduce cu Bobic alături“. „Mă exprim şi nu am nici o problemă. Am o dezamăgire cumplită faţă de candidaţii care sunt la Primăria Capitalei“, a arătat el. Acesta a adăugat că nu îi este frică de conducerea partidului, care şi-a arătat sprijinul pentru Oprescu, ci este „scârbit“ de atitudinea partidului care, a sugerat el, nu l-a susţinut pe Cristian Diaconescu. „Eu n-am cum să fiu decât consecvent. Ştiu că organizaţia PSD Bucureşti a avut un candidat care se numeşte Cristian Diaconescu şi din cauza unora din partid Cristian Diaconescu a ieşit pe locul trei. Nu am cum decât să-mi exprim dezamăgirea vizavi de unii colegi de-ai mei pe care nu vreau să le dau nume din respect faţă de bucureşteni – şi bucureştenii înţeleg la cine mă refer – de modul cum se comportă. Şi dacă cred aceşti lideri care au fost de 18 ani în politica României că pot să-i păcălească pe bucureşteni (…) şi să vină să le ceară votul la parlamentare, se vor înşela“, a punctat Vanghelie, făcând aluzie la Iliescu.

 

Tirada lui Marean

 

Acuzele sale au continuat. „Dacă tot ne-am maimuţărit în timpul campaniei şi nu ne-am exprimat exact că avem un candidat şi că vrem să câştige şi că trebuie să câştige şi că tre’ să-l schimbăm pe Blaga, tre’ să-l schimbăm pe Videanu, tre’ să-l schimbăm pe Băsescu, să-l schimbăm pe Tăriceanu pentru că unii vor să vorbească cu Băsescu, alţii vor să vorbească cu Tăriceanu în felurile lor, simfoniile lor. De aia pot să mă exprim natural, sunt liber! (…) Nu am probleme cu nimeni pentru că sunt independent, calc apăsat, calc natural. De cine să-mi fie frică?! Nu mi-e frică, sunt scârbit de populismul acesta ieftin de a ne întrece unii pe alţii în partid şi să spunem cât de bun este Sorin Oprescu. Dacă era bun, îl puneam candidat“, a conchis Vanghelie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII