15.3 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024

Primăria PD-L

Numele aproape oficial vehiculate pentru candidatura la cele două posturi de viceprimar al Craiovei sunt Teodor Radu, Gheorghe Albăstroiu şi Marinică Dincă, toţi de la PD-L, formaţiune majoritară în consiliul local municipal.

 

Cu mai mult de jumătate din fotoliile consiliului local în portofoliu, PD-L îşi poate adjudeca ambele posturi de viceprimar al Craiovei, dacă, bineînţeles, nu preferă o înţelegere cu opoziţia. Potrivit mai multor pedelişti din staff-ul partidului, cei doi viceprimari vor fi aleşi dintre consilierii municipali Teodor Radu, Gheorghe Albăstroiu şi Marinică Dincă, toţi de la PD-L. Primii se află la al doilea mandat în administraţia deliberativă a Băniei, Teodor Radu fiind cel mai activ ales local din legislatura trecută. O întâlnire a liderilor a avut loc ieri, când, conform unor surse din PD-L, numele celor trei candidaţi, primii doi – nominalizaţi, al treilea – autonominalizat, i-au fost prezentate şi preşedintelui PD-L Dolj, Radu Berceanu.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, totodată preşedinte al PD-L Craiova, susţine că încă nu a decis nimic: „Nu hotărăşte nimeni, eu o să decid ce viceprimari o să am, fiindcă eu o să lucrez cu ei. Dar nu m-am decis. Mai târziu, peste două săptămâni!“. Teodor Radu a declarat doar că „nu au fost desemnaţi viceprimarii“. Gheorghe Albăstroiu a spus, în schimb, că viceprimari ai Craiovei vor fi doi dintre cei trei menţionaţi. Precizăm că aceştia se aleg prin vot secret de către consiliul local, dintre consilierii locali. Cu 15 membri din 27, PD-L îşi poate aşeza liniştit oameni şi la stânga, şi la dreapta lui Solomon. Despre înţelegeri între PD-L şi alt partid reprezentat în consiliul local, în urma cărora aliatul PD-L să primească un post de viceprimar, atât preşedintele PD-L Craiova, actualul primar Antonie Solomon, cât şi doi dintre membrii marcanţi ai formaţiunii, Gheorghe Albăstroiu şi Teodor Radu, au declarat ieri că acestea nu vor exista. „De ce alianţe? Nu-mi trebuie alianţe!“, a spus primarul. „Alianţele ar fi inutile şi cu siguranţă PD-L nu va face nici una“, a afirmat Gheorghe Albăstroiu.

 

Oficial, fără înţelegeri

 

Totuşi, cu câteva zile în urmă, între membrii PD-L şi cei ai PSD se înfiripaseră discuţii din care reieşea că PSD ar putea primi un post de viceprimar al Craiovei, pe care să fie repartizat Dan Magla sau Constantin Răducănoiu, urmând ca în contrapartidă PSD să susţină în Consiliul Judeţean Dolj alegerea unui vicepreşedinte din rândurile PD-L. Chiar primarul Antonie Solomon declara, în urmă cu două zile: „(…) Cred că un post (de viceprimar – n.r.) am să-l dau opoziţiei, să îi pun la treabă“. Şefii PSD nu au confirmat că ar fi avut loc negocieri cu privire la împărţirea funcţiilor de viceprimar şi vicepreşedinte al CJ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII