17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalLiberalii din Işalniţa contestă scrutinul pentru primar

Liberalii din Işalniţa contestă scrutinul pentru primar

Liberalii au cerut la Biroul Electoral Central anularea alegerilor pentru Primăria Işalniţa, reclamând faptul că numărul buletinelor de vot întrebuinţate este cu 72 mai mare decât cel al semnăturilor din tabelele întocmite pentru fiecare secţie de votare. Deşi iniţial liberalii din Işalniţa au depus întâmpinare la Biroul Electoral Judeţean pentru renumărarea voturilor exprimate în cazul alegerii primarului din localitate, liberalii au cerut apoi anularea scrutinului direct la Biroul Electoral Central.

„După o verificare amănunţită a listelor de votare, s-a constatat că numărul semnăturilor nu corespunde cu cel de buletine de vot întrebuinţate. Acestea sunt cu 72 mai multe decât numărul semnăturilor existente. Arăt că preşedinţii secţiilor de votare şi locţiitorii acestora, care aveau obligaţia de a înmâna un buletin de vot fiecărui alegător, au dat câte două buletine, folosite în scopul de a-l alege pe candidatul PSD, Bălan Eugen“, se arată în întâmpinarea depusă la BEJ.

Lucian Zamfir, preşedintele BEJ, a precizat ieri că liberalii au depus o cerere de anulare a alegerilor la Biroul Electoral Central, dat fiind faptul că întâmpinarea a fost înregistrată după ce activitatea Biroului de circumscripţie se finalizase şi datele fuseseră centralizate.

„La momentul la care s-a depus întâmpinarea, BEC Işalniţa îşi terminase deja de o zi activitatea şi deci întâmpinarea era tardivă“, a spus Lucian Zamfir, preşedintele BEJ. Acesta a adăugat ieri că, dacă se constată că faptele menţionate în întâmpinare sunt adevărate, „se poate vorbi de o fraudă electorală ca temei de anulare a alegerilor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII