7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalA murit preşedintele CJ Vâlcea, Dumitru Buşe

A murit preşedintele CJ Vâlcea, Dumitru Buşe

Dumitru Buşe, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea şi al Filialei Judeţene a PC, a murit ieri, la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti.

 

VÂLCEA. Preşedintele a fost internat la Institutul Clinic Fundeni pe 26 mai 2008, fiind transportat de la Râmnicu Vâlcea la Bucureşti cu elicopterul SMURD, deoarece se afla în stare foarte gravă. Preşedintele suferea de pleurezie pericardică şi cancer, conform investigaţiilor medicale. „Azi, la ora 9.00, domnul Dumitru Buşe a încetat din viaţă la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti. Cât a fost internat în spital, a avut şi perioade în care a fost conectat la aparate, dar şi când a fost deconectat. Nu ştim ce s-a întâmplat cu starea lui de sănătate, mai ales că, în urmă cu ceva timp, a fost în Ungaria la o clinică de specialitate, unde şi-a făcut analizele medicale şi i s-a spus că nu mai are probleme“, a declarat Ion Deaconu, vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene a PC Vâlcea. Dumitru Buşe era preşedinte al CJ din 2004. El a candidat din partea PC pentru funcţia de primar al oraşului Râmnicu Vâlcea, la alegerile locale din 1 iunie 2008, şi
s-a clasat pe locul cinci, obţinând 720 de voturi.

Preşedintele va fi înmormântat sâmbătă

 

Trupul neînsufleţit al lui Dumitru Buşe va fi adus la Râmnicu Vâlcea mâine, la ora 10.30, şi va fi depus în Sala de Expoziţii a CJ. Preşedintele va fi înmormântat sâmbătă la cimitirul Cetăţuia din cartierul Nord din Râmnicu Vâlcea.

„E o veste tristă. L-am cunoscut destul de bine pe domnul preşedinte Buşe. Judeţul a pierdut o persoană extrem de importantă. Regretăm dispariţia lui şi suntem alături de familie“, a spus Radu Renga, prefectul judeţului Vâlcea.

Dumitru Buşe s-a născut pe 4 iulie 1953, era căsătorit şi avea doi copii. A terminat Facultatea de Ştiinţe Economice din Craiova, promoţia 1977, fiind economist de profesie şi expert-contabil. În perioada 1972-1973 a fost contabil la Grupul Industrial de Chimie din Râmnicu Vâlcea. În 1974-1995 a lucrat la Uzinele Sodice Govora, unde a fost contabil, economist, şef de Birou Financiar şi director economic. În 1995-1996 a fost director general adjunct la SC Mobilă SA Bascov, în 1996-1997, director la Inter Grup Com SRL din Râmnicu Vâlcea şi în 1997-1999, director la Bancorex, Sucursala Râmnicu Vâlcea. Din 1999 până în 2004 a fost din nou director la Inter Grup Com SRL din Râmnicu Vâlcea. La alegerile din 2004, în urma unei alianţe între PSD, PRM şi PUR (devenit în 2005 PC), a ajuns preşedinte al CJ Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII