20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPeste 30 de elevi, respinşi la engleză

Peste 30 de elevi, respinşi la engleză

OLT. Elevii de clasa a VIII-a din Olt care îşi doresc să fie admişi într-o clasă cu profil bilingv au susţinut vineri proba eliminatorie de limbă străină, peste 30 fiind declaraţi respinşi la engleză. În judeţ s-au organizat trei centre de testare, la Balş, Slatina şi Caracal. Pentru clasa de bilingv de la Liceul Teoretic Balş (28 de locuri disponibile) s-au înscris 45 de elevi, dintre care doi nu s-au prezentat, ceilalţi promovând testul. Pentru clasa de la Colegiul Naţional „Radu Greceanu“ Slatina s-au înscris 38 de elevi, unul a absentat, şase au fost declaraţi respinşi, iar ceilalţi aşteaptă repartizarea. Lupta a fost mai grea pentru elevii caracaleni. Liceul Teoretic „Mihai Viteazul“ a pus la dispoziţia elevilor o clasă de franceză/engleză şi una de engleză/informatică, în timp ce Colegiul Naţional „Ioniţă Asan“ a venit cu o ofertă de 56 de locuri, repartizate ca şi cele de la „Mihai Viteazul“. Pentru cele patru clase de la nivelul oraşului Caracal s-au înscris 158 de candidaţi, dintre care vineri, la susţinerea testului, au lipsit şase. Dintre cei prezenţi, 37 au fost declaraţi respinşi. La Caracal s-au depus şi şase contestaţii, care aveau termen de rezolvare 3 iunie.

Proba scrisă susţinută de candidaţi a constat într-un test grilă, cu patru subiecte, pentru care s-au putut acorda maximum 60 de puncte, plus 10 din oficiu. Proba orală – citirea unui text şi rezolvarea a trei cerinţe pe baza textului respectiv – le mai putea aduce candidaţilor 30 de puncte.

După susţinerea probelor eliminatorii, candidaţii trebuie să aştepte încheierea situaţiei şcolare şi repartizarea computerizată, pentru a afla dacă vor fi sau nu admişi pe locurile dorite. „Unii dintre cei care au dat aceste probe eliminatorii se răzgândesc între timp“, a declarat inspectorul de specialitate din cadrul ISJ, prof. Mariana Caracudă, având experienţa anilor trecuţi. Pentru cei care îşi menţin opţiunea, media de admitere va fi hotărâtoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU