16.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPSD negociază postul de vicepreşedinte al CJ Gorj

PSD negociază postul de vicepreşedinte al CJ Gorj

Liderii partidelor politice din Gorj au început să-şi pună la punct strategiile pentru ocuparea posturilor de viceprimari şi vicepreşedinţi ai consiliului judeţean, consilierii locali şi judeţeni urmând să desemneze reprezentanţii în aceste funcţii.

 

GORJ. Dacă la Consiliul Local Târgu Jiu lucrurile sunt clare, PSD fiind reprezentat de 16 consilieri locali din totalul de 21, la Consiliul Judeţean Gorj, PSD va trebui să poarte negocieri cu celelalte formaţiuni politice, pentru că nu a obţinut majoritatea. Dintre cei 32 de consilieri judeţeni, 15 sunt de la PSD, nouă de la PD-L, şase de la PNL şi doi de la PRM. Conducerea PSD este nevoită să negocieze pentru că mai are nevoie de un vot pentru a avea majoritatea în consiliul judeţean. Ion Călinoiu, câştigătorul funcţiei de preşedinte al consiliului judeţean şi prim-vicepreşedintele PSD Gorj, a spus că este dispus să negocieze cu reprezentanţii celorlalte partide. Dacă va fi cazul, Călinoiu spune că va renunţa la un post de vicepreşedinte din cele două, pentru ocuparea celeilalte poziţii fiind susţinut Cornel Popescu, care este vicepreşedintele instituţiei din 1996.

„Vom încerca să menţinem aceeaşi echipă de conducere. Îl vom propune şi susţine pentru una dintre funcţiile de vicepreşedinte pe Cornel Popescu, iar pentru celălalt post vom negocia. În funcţie de discuţiile pe care le vom avea, vom merge fie pe ocuparea acestui loc tot de către un reprezentant al PSD şi să ne asumăm în întregime actul de conducere, fie vom ceda una dintre cele două funcţii“.

 

Călinoiu nu vrea un vicepreşedinte cu dosare penale

 

Ion Călinoiu a exclus posibilitatea să facă echipă cu adversarii cei mai înverşunaţi din campania electorală, respectiv cu Ionel Manţog – preşedintele PD-L, Dan Ilie Morega, preşedintele PNL Gorj, şi cu Nicolae Mischie, preşedintele PNG. „Nu voi accepta să avem un vicepreşedinte cu dosare penale“, a spus Ion Călinoiu. Toţi cei trei lideri sunt judecaţi în diverse dosare penale. Aceştia au fost şi cei mai aprigi critici ai lui Ion Călinoiu în campania electorală.

Liderul PD-L Gorj, Ionel Manţog, a declarat că deocamdată nu a purtat negocieri cu nimeni, în timp ce preşedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega, a spus că va purta negocieri cu orice partid care va prelua din programul său electoral şi se va implica în rezolvarea problemelor judeţului. Morega a mai spus că nu este interesat foarte mult de postul de vicepreşedinte al consiliului judeţean şi că viitorul ocupant al acestui post nu va face ce va dori în funcţia respectivă, ci doar ceea ce s-a promis în campania electorală.

Una dintre cele mai convenabile variante pentru PSD este să negocieze cu PRM, care deţine două posturi de consilieri judeţeni. Ilie Petrescu ar putea deveni astfel vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. Şi în mandatul 2004-2008, PSD a oferit un post de vicepreşedinte PNL, locul fiind ocupat de Gheorghe Grivei.

 

La Primăria Târgu Jiu nu se schimbă nimic

 

În Consiliul Local Târgu Jiu, PSD este câştigător detaşat. În urma alegerilor, a obţinut 16 locuri de consilieri locali, în timp PD-L are trei posturi, iar PNL, doi consilieri.

Florin Cârciumaru, primarul oraşului Târgu Jiu şi preşedintele PSD Gorj, a precizat că echipa de conducere din fruntea primăriei va rămâne neschimbată. Cârciumaru îi va avea şi în mandatul 2008-2012 ca viceprimari pe Ion Roman Bărbuţi şi pe Gabriel Sanda. Această formulă se află la conducerea oraşului din anul 2000, când Florin Cârciumaru a fost instalat primar.

PSD Gorj a revenit în acest fel asupra deciziei de a-l susţine pe Adrian Tudor, ales consilier local, pentru ocuparea unuia dintre posturile de viceprimar.

Rezultate

PSD a obţinut în Gorj din primul tur al alegerilor locale 18 posturi de primari, în timp ce PD-L are numai patru, PNL, doi, iar PNG, doar unul. În ceea ce priveşte locurile de consilieri locali, PSD se află în frunte cu 312 reprezentanţi, urmat de PD-L, cu 229 de posturi, şi PNL, căruia i-a revenit 179 de locuri. De asemenea, PRM are 56 de consilieri locali, iar PNG, 42 de aleşi locali

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU