24.3 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlăroiu, pus sub urmărire penală

Olăroiu, pus sub urmărire penală

Fostul manager al FC Naţional, Cosmin Olăroiu, a fost pus sub urmărire penală pentru delapidare, spălare de bani şi evaziune fiscală, acuzaţiile fiindu-i aduse la cunoştinţă luni seară, la sediul Parchetului General, deşi fusese citat pentru ieri de procurorii DIICOT. Potrivit unor surse judiciare, citate de NewsIn, Olăroiu nu a dorit să meargă ieri la Parchet, pentru a evita să dea ochii cu presa. Însoţit de avocatul său, fostul manager al FC Naţional a refuzat să dea vreo declaraţie în faţa procurorilor. Olăroiu a fost dat în consemn la frontieră, pentru ca procurorii să ştie când intră şi iese din ţară.

 

Transferuri de fotbalişti, neevidenţiate în contabilitate

 

În acelaşi dosar, fostul preşedinte al echipei FC Naţional, Gino Iorgulescu, este acuzat de evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare, în cazul unor transferuri de fotbalişti. Dosarul a fost deschis după ce Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a depus la Parchetul General, în iunie 2006, o plângere penală împotriva administratorului FC Naţional, Constantin Dumitru Iacov, a preşedintelui Asociaţiei Pro Naţional, Gino Iorgulescu, şi a preşedintelui Asociaţiei SC Fotbal Club Naţional 2000, Florin Ciobanu. Cei trei sunt acuzaţi că ar fi omis să înregistreze în contabilitate mai multe operaţiuni şi venituri realizate.

Plângerea penală a fost depusă în urma unor controale efectuate la sesizarea Direcţiei de Finanţe Timiş, care se referea la transferul jucătorilor Gabriel Caramarin, Gigel Coman, Gabriel Canu, Adrian Olah şi Johathan McKain de la FC Naţional la Politehnica Timişoara. Controalele au vizat Asociaţia Fotbal Club Naţional 2000, societatea Fotbal Club Naţional 2000 şi Asociaţia Pro Naţional.

Potrivit ANAF, Asociaţia Fotbal Club Naţional 2000 i-a transferat la Poli pe Caramarin, Coman, Canu şi Olah în 2005, contra sumei totale de 1.450.000 de dolari. Suma a ajuns în conturile Asociaţiei Pro Naţional, care avea datorii la buget de peste 15,8 milioane de lei şi conturile bancare poprite. ANAF a considerat că responsabilitatea revine preşedintelui asociaţiei, Florin Ciobanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS