24.6 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalLupeniul, plin de deşeuri medicale

Lupeniul, plin de deşeuri medicale

Comunitatea din municipiul Lupeni este pusă în pericol din cauza unor saci de deşeuri care au fost găsiţi la groapa de gunoi a oraşului. Oamenii din zonă spun că nu este pentru prima dată când se întâmplă aşa ceva şi cer ajutorul autorităţilor pentru a nu se expune pericolului.

Sute de feşe folosite, seringi, perfuzii şi alte deşeuri medicale au fost aruncate la groapa de gunoi a municipiului Lupeni, la câţiva paşi de sediul primăriei. Oamenii care locuiesc în apropierea gropii de gunoi, într-un cartier de case, spun că sunt îngroziţi, cu atât mai mult cu cât nu este pentru prima dată când astfel de deşeuri sunt împrăştiate în zonă. „Avem copii mici, care se pot înţepa în seringi. Câinii aduc feşe murdare de sânge şi perfuzii“, a spus o femeie care locuieşte în zonă.

„Le-am dat foc când am mai găsit aşa ceva aici. E un pericol pentru noi şi copiii noştri. Să vină cineva să le ia, că pe noi ne amendează dacă le ardem“, spun oamenii.

Cei mai mulţi oameni care trăiesc în zonă umblă mereu la groapa de gunoi pentru a aduna deşeuri metalice sau cartoane, pentru că aproape toţi trăiesc din ceea ce găsesc acolo.

Reprezentanţii Autorităţii de Sănătate Publică Hunedoara susţin că nu ştiau de existenţa acestui focar cu deşeuri medicale şi au demarat o anchetă pentru a stabili provenienţa lor. „Nu am ştiut că ar exista aşa ceva acolo. Am demarat o anchetă şi reprezentanţii din teritoriu vor face demersurile pentru a afla de unde provin deşeurile respective“, a spus dr. Dan Magheru, director executiv al ASP Hunedoara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS