23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal295 de bilete de tratament pentru pensionari, în iunie

295 de bilete de tratament pentru pensionari, în iunie

Spre deosebire de anul trecut, pentru seria din această lună, Casa Judeţeană de Pensii Olt a primit un număr mare de bilete pentru staţiunile de pe litoral.

 

OLT. 295 de bilete de tratament au fost alocate de Casa Naţională de Pensii şi alte Asigurări Sociale (CNPAS) judeţului Olt în iunie. 270 provin din prima serie aferentă lunii iunie şi alte 25, din suplimentarea acordată de CNPAS pentru Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Olt. Pentru primele 270 de tichete, sejurul începe în perioada 3-6 iunie. Beneficiarii biletelor care provin din suplimentare trebuie să se prezinte în staţiune în intervalul 6-7 iunie.

Spre deosebire de anul trecut, în această perioadă, CJP Olt a beneficiat de un număr mult mai mare de bilete pentru staţiunile de pe litoral. Dacă în 2007, în sezonul estival, pensionarii nu prea aveau de unde să aleagă, în prima serie a lunii în curs, ei au avut o paletă diversificată de staţiuni: Voineasa, Bala, Amara, Sovata, Lacul Sărat, Olăneşti, Căciulata, Buziaş, Techirghiol, Saturn, Mangalia. „Având în vedere că numărul cererilor pentru biletele de tratament din această perioadă este foarte mare, am solicitat Casei Naţionale de Pensii şi alte Asigurări Sociale o suplimentare a numărului de bilete de tratament. Săptămâna trecută am primit peste 20 de bilete şi, spre surprinderea noastră, multe dintre acestea au fost pentru staţiunile de pe litoral“, a spus Silvia Drăghici, directoarea CJP Olt.

 

30 de bilete pot rămâne nevalorificate

 

Mai multe bilete de tratament pentru staţiuni montane, dar şi pentru cele de pe litoral riscă să rămână nevalorificate. CJP Olt nu se află în această situaţie pentru prima dată, pentru că şi anul trecut a rămas cu bilete nesolicitate. Probabil că pensionarii preferă lunile mai răcoroase, având în vedere numărul mare de bilete neridicate de la CJP. „În prezent avem nevalorificate zece tichete pentru staţiunea Saturn, opt pentru Bala, şapte pentru Lacul Sărat, câte două pentru Amara şi Sovata şi unul la Voineasa“, a spus ieri Drăghici.

 

Salariaţii din învăţământ solicită bilete de tratament la CJP

 

Peste 400 de dascăli au solicitat CJP bilete de tratament pentru perioada 15 iunie – 15 septembrie. Potrivit directoarei CJP, salariaţii din învăţământ nu sunt singurii care cer bilete de tratament instituţiei pe care o conduce. Printre cei care s-au adresat CJP cu astfel de solicitări sunt şi salariaţii din domeniul sănătăţii, administraţiei etc.

Dacă până anul trecut metodologia în baza căreia se acordau bilete de tratament şi acestor categorii de solicitanţi era alta, de la începutul lui 2008, situaţia nu mai este la fel. „În trecut, aceste categorii de solicitanţi primeau biletele de tratament în baza unor calcule stricte. Din numărul total de tichete se stabilea un procent fix din care erau distribuite. Acum, repartizarea este făcută cu ajutorul unui sistem informatic“, a ţinut să precizeze directoarea CJP.

Numai patru bilete de tratament au fost alocate în luna aprilie salariaţilor din sistemul de învăţământ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS