18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn bătrân a murit intoxicat cu fum

Un bătrân a murit intoxicat cu fum

Un bătrân din municipiul Caracal a sfârşit intoxicat cu fum în urma unui incendiu izbucnit sub rampa de acces de la parterul unui bloc.

 

Nenorocirea s-a produs joi noapte, pe strada Antonius Caracal din oraş. Pompierii au fost sesizaţi că, la parterul blocului 14 A, a izbucnit un incendiu. Aceştia s-au deplasat imediat la faţa locului, iar după ce au stins focul, au găsit sub rampa de acces de la parter un bărbat mort. Aici a ajuns şi o ambulanţă, însă medicul de pe salvare n-a mai putut decât să constate decesul.

Din primele verificări efectuate de pompieri la faţa locului, s-a stabilit că bărbatul a adormit cu o ţigară aprinsă. Cadavrul a fost transportat la morgă, pentru efectuarea necropsiei.

În urma verificărilor făcute de poliţişti, s-a aflat şi identitatea bărbatului mort în incendiu. El se numea Nicolae Volintiru, avea 76 de ani şi locuia în oraş. Poliţiştii spun că victima era cunoscută cu afecţiuni psihice şi pleca frecvent de la domiciliu.

 

Patronul unui magazin de la parter, acuzat de vecini

 

Moartea bătrânului a generat indignare în rândul unora dintre locatarii blocului 14 A. Oamenii dau vina pentru cele întâmplate pe patronul unui magazin de uşi de la parter, sub rampa căruia a avut loc incendiul. „Dormeam în casă, când m-am trezit cu camera plină de fum. Au venit pompierii şi au stins incendiul. Când să plece, unul dintre ei a intrat sub scările de la parter şi a găsit acolo un bărbat intoxicat cu fum. A venit ambulanţa, dar ce să-i mai facă? Era mort. Probabil era un boschetar care venea noaptea şi stătea acolo, că ziua nu-l vedeam. Patronul magazinului e vinovat de moartea bietului om. Are un magazin de uşi la parter şi depozitează cartoanele sub scări. Cine i-o fi dat lui voie să ridice acele ziduri nu ştim. Depozitează acolo cartoane şi nu pune măcar o uşă să închidă. A mai luat foc o dată. Şi muncitorii lui fumează acolo şi aruncă ţigările pe jos. Cum să nu ia foc dacă e carton? O să urmărim şi noi ancheta, să vedem ce măsuri se iau“, au spus două locatare, Maria Dude şi Gheorghiţa Cheroi.

 

Administratorul societăţii, de negăsit

 

O angajată a firmei neagă acuzaţiile aduse de vecini. Ea spune că aceştia sparg geamuri şi le aruncă jos şi că administratorul societăţii nu are nici o vină pentru cele petrecute. „Nu este acasă patronul, este plecat, dar nu e adevărat că depozităm ambalaje aici. Avem o magazie unde le punem, în nici un caz nu le lăsăm aici. De geamurile pe care le sparg şi le aruncă pe jos de ce nu spun vecinii? Şi n-a mai fost nici un incendiu aici, azi-noapte (joi noapte – n.r.) a luat foc prima dată. Nu ştiu de unde au fost hârtiile care au ars, probabil le-a adus bărbatul“, a spus femeia.

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz. Potrivit purtătoarei de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, comisarul Claudia Radu, poliţiştii fac cercetări, pentru a stabili dacă patronul acuzat de locatari are vreo vină pentru cele întâmplate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU