17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal electoral la Ştefăneştii de Jos

Scandal electoral la Ştefăneştii de Jos

Comuna ilfoveană Ştefăneştii de Jos, localitate în care manelistul Adrian Minune candidează din partea PSD la consiliul local, a fost ieri scena unor conflicte violente între susţinătorii PNG şi cei ai PSD. Membrii celor două tabere s-au înfruntat chiar în faţa secţiei de votare, îmbrâncindu-se la intrare, mai multe geamuri fiind sparte. A fost nevoie de intervenţia jandarmilor pentru a calma spiritele, iar secţia de votare a fost închisă aproape două ore.

Certurile par să fi fost provocate de faptul că unii localnici ar fi vrut să-l aibă în continuare ca primar pe penegistul lui Becali, Anghel Rababoc, în timp ce alţii doreau victoria PSD, atraşi şi de faptul că pe listele acestui partid candidează însuşi Adi Minune. Unii oameni susţineau că primarul de la PNG a stârnit conflictul. „A izbucnit un conflict pentru că primarul Anghel Rababoc de la PNG şi-a trimis de dimineaţă oamenii să ne oblige să îl votăm din nou, dar noi îl vrem pe candidatul PSD“, a declarat, pentru NewsIn, localnica Eugenia Stancu.

Alţi alegători spuneau că preşedintele comisiei de vot, susţinător al PNG, i-ar fi obligat pe alegătorii PSD să părăsească secţia de votare, iar când aceştia au refuzat, i-ar fi bruscat. „Preşedintele comisiei de vot, care ţine cu PNG, ne-a zis să votăm cu Rababoc şi, când a văzut că nu vrem, a început să ne împingă afară din secţie“, a spus Ana Andreas, o localnică aflată încă de dimineaţă în curtea secţiei de votare.

Certurile au continuat şi după redeschiderea secţiei, jandarmii fiind nevoiţi să restricţioneze numeric numărul votanţilor care intrau în secţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS