16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024

Coadă la votare

Mai conştiincioşi decât orăşenii, atunci când vine vorba să-şi aleagă consilierii şi primarul, locuitorii comunelor limitrofe Craiovei au plecat cu noaptea în cap să pună ştampila pe buletinele de vot. Pâlcuri de oameni se „scurgeau“ discret spre secţiile de vot. „Merg la vot, că aşa e frumos. Am fost tot timpul, tocma’ acum să nu mă duc?“, spune baba Măria, din Pieleşti, în timp ce merge şontâc în baston alături de soţul ei. Alţii, mai tineri, îngroaşă rândurile celor care merg la votare. „Mă duc mai de dimineaţă, că după aia am treabă acasă“, spune grăbit Viorel, un tânăr care-şi căra în spate plodul de câţiva anişori

Gheorghiţă face cum îl duce capul

La Podari par să se fi agitat cel mai mult spiritele între candidaţi. Unul dintre cei care aspiră la funcţia de primar al comunei a acuzat faptul că aproape trei sute de votanţi care aveau probleme cu vederea au fost însoţiţi în cabine de aceeaşi persoană. „Un însoţitor din ăsta tânăr a adus o sută de persoane, apoi a venit şi cu altele. Cred că au fost vreo trei sute în total şi toate au venit cu aceeaşi persoană. Asta e hoţie, o nouă metodă de furat. O să fac plângere la BEJ, că preşedinta Biroului de la secţie a zis că este legal ce se întâmplă“, a spus Marin Traşcă.
Dacă legea dă liber la însoţitor fără să specifice numărul beneficiarilor, interzice, în schimb, bannerele şi afişele electorale în preajma secţiilor de vot la o distanţă mai mică de 500 de metri. Asta nu l-a împiedicat pe primarul în funcţie, Constantin Gheorghiţă, să dea jos bannerul cu numele său, amplasat chiar în faţa secţiei.

„Nu plec nici moartă!“

 
În comuna Malu Mare, oamenii au fost obligaţi să stea în soare zeci de minute la cozi de câteva metri ca să poată vota. „Parcă am fi pe vremea lui Ceauşescu. În toată comuna e o singură secţie, iar noi vrem să votăm, că ne-am săturat de vorbe. Cei care au fost aleşi înainte au făcut toţi burtă de aproape le plesnesc pantalonii, iar noi o ducem ca vai de noi! Aşa nu se mai poate! O să stau aici până îmi vine rândul. Nu plec nici moartă!“, a spus nervoasă baba Veta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU