16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAlegeri cu pumni şi dosare penale

Alegeri cu pumni şi dosare penale

Într-o localitate din Vâlcea a izbucnit un conflict între doi candidaţi, unul pentru primar şi altul pentru consiliul local, care s-a finalizat cu împărţirea unor pumni.

În unele zone din judeţul Vâlcea au început să apară probleme încă de la primele ore de la deschiderea secţiilor de votare. „Procesul de vot a fost întrerupt un sfert de oră, la Secţia nr.1 din Stoeneşti, pentru că s-a rătăcit ştampila. A fost anunţată poliţia, iar ştampila a fost găsită la un alegător din satul Dobriceni, care votase şi a uitat să o predea, plecând cu ea acasă“, a declarat Adrian Buşu, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean de Circumscripţie (BEJC) Vâlcea.
„La Câineni a existat o tentativă de fraudare. Un alegător a încercat să bage în urnă şapte buletine de vot, în loc de patru. Poliţia face cercetări“, a mai spus Buşu. Subinspectorul Diana Smărăndoiu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Vâlcea, a precizat că poliţiştii i-au întocmit acestuia dosar penal. Secţia a fost închisă de poliţie între orele 11.30 şi 12.30, pentru a rezolva problema.

La Ştefăneşti s-au împărţit pumni

În comuna Ştefăneşti, un candidat independent pentru funcţia de primar a lovit cu pumnii un candidat PSD pentru consiliul local, în apropierea Secţiei de votare nr. 2 din localitate. „În jurul orei 14.00, Constantin Ciorgan, candidat independent pentru funcţia de primar, l-a lovit cu pumnii în faţă pe Ion Vlada, candidatul PSD pentru funcţia de consilier local. În urma cercetărilor făcute de poliţie, se pare că Ion Vlada i-a adresat injurii lui Constantin Ciorgan, iar acesta l-a lovit cu pumnii. Candidatului la funcţia de primar i s-a întocmit dosar penal pentru lovire“, a spus Diana Smărăndoiu. Până la ora 14.00, la sediul BEJ se mai reclamase că în municipiul Râmnicu Vâlcea circulau taxiuri cu portretul candidatului Partidului Naţional Liberal la preşedinţia CJ şi la intrare în  Secţia nr. 41 din municipiu este un panou mare cu PD-L.
La BEJ s-a mai sesizat că în comunele Ioneşti, Popeşti, Şirineasa, Roeşti, Cernişoara, barurile erau ieri pline cu votanţi care, la un pahar de vorbă, îşi împărtăşeau preferinţele electorale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS