21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAcţiuni de prevenire a accidentelor la Vâlcea

Acţiuni de prevenire a accidentelor la Vâlcea

În judeţul Vâlcea se va desfăşura, de pe 1 iunie şi până la sfârşitul anului, o amplă campanie de prevenire a accidentelor rutiere. Aceasta are drept scop creşterea gradului de siguranţă a participanţilor la traficul rutier. Alături de poliţişti, în demararea acestui program vor fi şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea.

Elevii vor fi şcoliţi de poliţişti şi vor participa la ore de informare în ceea ce priveşte abordarea corectă a regulilor de circulaţie şi prevenirea accidentelor rutiere. „Ne propunem să îi responsabilizăm pe toţi participanţii la trafic, în vederea adoptării unui comportament preventiv. Am iniţiat acest program pentru că accidentele de circulaţie grave înregistrate în judeţul Vâlcea au cunoscut, în 2007, o evoluţie ascendentă faţă de 2006, de la 194 la 303. Dacă în 2006 şi-au pierdut viaţa 65 de persoane în urma evenimentelor rutiere grave, în 2007, numărul victimelor a crescut la 79. Este un lucru îngrijorător pentru participanţii la trafic şi ne dorim ca oamenii să conştientizeze că viaţa are prioritate“, a declarat inspectorul Daniel Munteanu, adjunctul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Vâlcea.

Principalele cauze ale accidentelor rutiere grave sunt: traversarea neregulamentară, viteza neadaptată la condiţiile de drum, conducerea imprudentă, viteza excesivă, neacordarea de prioritate vehiculelor şi abaterile bicicliştilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS