29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGunoiul menajer din Târgu Jiu, colectat selectiv

Gunoiul menajer din Târgu Jiu, colectat selectiv

GORJ. Gunoiul menajer din Târgu Jiu va fi colectat selectiv. Primele europubele au fost amplasate în zece locaţii de pe domeniul public, urmând ca în alte 40 de zone să fie plasate containere. În cele albastre se pun deşeurile din hârtie şi carton, iar în cele galbene, PET-urile şi dozele din aluminiu. Romeo Tobă, directorul societăţii POLARIS, care se ocupă de colectarea şi transportul gunoiului menajer din Târgu Jiu, a spus că deşeurile selective vor fi ridicate în fiecare zi cu un utilaj special. Acesta a precizat că va demara o campanie de informare a cetăţenilor în legătură cu necesitatea de a depune selectiv gunoiul menajer, iar dacă nu se va respecta această cerinţă, va fi realizată o staţie de selectare: „Trebuie să informăm populaţia cu privire la depunerea selectivă a deşeurilor, pentru a nu găsi altfel de gunoaie în aceste europubele. În cazul în care nu vom reuşi, atât noi, cât şi firma UEG, care se ocupă de amenajarea depozitului ecologic de gunoi, avem prevăzută în caietul de sarcini realizarea unei staţii de sortare pentru gunoiul menajer“.

 

Deşeurile vor fi valorificate

 

Europubelele pentru colectarea deşeurilor din hârtie, carton, plastic şi aluminiu au fost amplasate, deocamdată, în staţiile de autobuz din zonele Dacia, Parcul Central şi Gară, Parcul Lido, Paralela 45 şi lângă Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“. Romeo Tobă a explicat că deşeurile vor fi valorificate: „Gunoiul va fi ridicat şi valorificat de POLARIS. Acest lucru va duce la scăderea cantităţii de resturi menajere depuse în groapa de gunoi, ceea ce va însemna o durată mai mare de exploatare“.

Este pentru prima dată când în municipiu deşeurile menajere sunt colectate selectiv. Fosta societate care s-a ocupat de strângerea gunoiului a avut o tentativă de amenajare a unor locuri îngrădite pentru diferite categorii de deşeuri, dar a eşuat.

 

Groapa actuală de gunoi va fi închisă

 

Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu au anunţat că, din luna august, va fi dat în folosinţă depozitul ecologic de gunoi, care va fi amplasat la marginea oraşului, în zona Bârseşti. Acesta este amenajat de firma austriacă UEG.

Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu, a spus că tot firmei UEG îi revine sarcina de a închide actualul depozit de gunoi: „Firma care construieşte groapa ecologică are sarcina s-o închidă pe cea actuală. Se lucrează în prezent la documentaţia de închidere a actualului depozit de gunoi, care, după aprecierile noastre, va fi gata în această toamnă. Deşeurile vor fi neutralizate şi se va urmări în timp evoluţia terenului“.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU