18.3 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalConcurenţă pentru un loc de muncă în Spania

Concurenţă pentru un loc de muncă în Spania

Tentaţia unui serviciu în străinătate este tot mai evidentă. Selecţia de forţă de muncă pentru Spania a adunat în faţa Casei Studenţilor din Craiova sute de persoane, unele aşteptând interviul mai mult de 24 de ore.

Nerăbdarea şi speranţa unei vieţi mai bune se puteau citi pe faţa celor care s-au îngrămădit ieri în faţa Casei de Cultură a Studenţilor. Agitaţia a fost provocată de o nouă selecţie de forţă de muncă organizată pentru angajatorii din Spania.

Mulţi dintre cei care aşteptau la rând au plecat de acasă încă de luni noapte pentru a încerca să intre printre primii la interviul cu angajatorii străini. „Suntem aici de marţi, de la ora 7.00. Am dormit aici. Am mai fost la muncă în străinătate şi se merită efortul dacă ne aleg“, a declarat Ionica Nica, din Daneţi.

 

„Plecăm de nevoie“

 

Au fost puse la dispoziţia românilor 203 locuri de muncă (139 pentru femei şi 64 pentru bărbaţi). Se merită. Am fost de două ori în Spania şi e foarte bine. În România, munceşti pe o dormeză, iar orele suplimentare nu ni le plătesc niciodată. Acolo, întotdeauna ni se plătesc“, a declarat Gabriela Anghel, din Craiova, care a explicat că, pe lângă traiul greu din România, alt motiv care o face să plece în străinătate este dorinţa de a munci cu acte în regulă.

„E dureros că plecăm de acasă, dar plecăm de nevoie“, a precizat Daniel Dinu, alt craiovean.

 

Doi pe loc

 

Posturile pentru care au candidat ieri românii au fost în domeniul agricol – manipulant fructe şi lucrător agricol. Durata contractelor a variat între trei şi patru luni, iar salariul de bază, între 4,73 şi 6,32 euro/oră. Angajatorii spanioli vin din zona Lleida – Spania.

„La selecţie şi-au anunţat participarea peste 400 de persoane“, a declarat Laura Nicolăescu, purtătoarea de cuvânt a AJOFM Dolj. Dintre acestea, 269 (aproximativ 63%) au fost din Dolj. Restul candidaţilor care şi-au anunţat participarea sunt din Vâlcea (5%), Ialomiţa (1,4%), Gorj (12,5%), Mehedinţi (3,3%), Olt (11%) şi Bucureşti (2,6%). Chiar şi o persoană din Iaşi a fost aşteptată la selecţia de ieri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU