27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalSocietăţi sancţionate de Garda Financiară

Societăţi sancţionate de Garda Financiară

OLT. 49 de societăţi comerciale din Olt au fost sancţionate de comisarii Gărzii Financiare Olt, valoarea totală a amenzilor depăşind 240.000 de lei. Cele mai multe au fost date în domeniul produselor accizate.

Un comerciant din Slatina care încerca să vândă 1.000 de pachete de ţigări de contrabandă s-a ales cu o amendă de 100.000 de lei şi cu suspendarea activităţii timp de o lună.

„În săptămâna 19-25 mai au fost verificate 11 societăţi comerciale care exploatează produse de balastieră din albiile râurilor Olt şi Olteţ. S-au constatat abateri de la prevederile legale în zece cazuri, care au fost sancţionate contravenţional. Au fost controlate şapte puncte de lucru din domeniul jocurilor de noroc şi s-au constatat abateri de la prevederile legale în toate cazurile. Tot în perioada amintită au fost oprite în trafic patru mijloace de transport marfă, fiind aplicate amenzi în valoare de aproape 3.000 de lei“, a spus Damian Tănăsescu, comisarul-şef al Gărzii Financiare.

Şi în ceea ce priveşte dotarea şi utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale s-au depistat nereguli, fiind amendate şase magazine. Într-un caz s-a luat măsura sigilării unităţii până când va fi dotată cu aparat de marcat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS