16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024

Scurte ştiri

La 16 ani, în jurul lumii

La doar 16 ani, americanul Zac Sunderland are o pasiune mai puţin obişnuită pentru vârsta sa: navigaţia. După cum informează Tgcom.it, tânărul este atât de obsedat de pasiunea sa, încât doreşte să înceapă o aventură cu adevărat periculoasă. În câteva zile, Zac Sunderland va porni la bordul bărcii sale cu vele într-o călătorie solitară în jurul lumii. Visul adolescentului este de a intra în Cartea Recordurilor drept cel mai tânăr căpitan de vas, care a trăit o astfel de aventură. Zac a mărturisit că a devenit pasionat de navigaţie de când a citit cartea „The Dove“ a lui Robin Lee Graham, un navigator care în anii ’60 a pornit într-o aventură similară la aceeaşi vârstă cu a tânărului californian. Potrivit calculelor sale, Zac va reveni în California în aprilie 2009. Părinţii tânărului căpitan nu îşi fac prea multe griji pentru fiul lor. „Faptul că Zac nu pare foarte îngrijorat mă ajută mult. Noi i-am spus mereu: «Dacă nu vrei să faci asta, poţi oricând să renunţi». Însă, el e hotărât să pornească în această aventură“, a povestit mama „căpitanului“. În ceea ce-l priveşte, Zac Sunderland a recunoscut că este foarte emoţionat cu gândul la ceea ce-l aşteaptă. „Sunt pregătit să văd lumea. Acum sunt foarte concentrat pe plecare şi sper că aceasta va fi doar prima dintre multele aventuri din viaţa mea“, a spus adolescentul.

 

Heidi Klum, din nou mireasă

Topmodelul german Heidi Klum şi soţul său, cântăreţul Seal, au dorit să marcheze aşa cum se cuvine cea de-a treia aniversare a căsătoriei lor. După cum informează Tgcom.it, cei doi soţi şi-au reînnoit jurămintele de căsătorie printr-o ceremonie hindusă. Fericitul eveniment a avut loc pe o plajă din Costa Careyes, din Mexico, la începutul acestei luni. Preotul Pandit Shailesh, Tripathi, a fost chemat special din oraşul indian Varanasi, ca să conducă evenimentul.

India a fost, de altfel, tema principală a întregului eveniment. Mirele şi mireasa, ca, de altfel, şi invitaţii au purtat costume şi rochii indiene. Heidi Klum a fost îmbrăcată ca o mireasă indiană, cu lehenga-chunni, şi a purtat bijuterii extrem de fine. Seal, la rândul lui, a purtat un sherwani negru.

Cu motocicleta peste 24 de autobuze

Vechea vorbă din popor, potrivit căreia „aşchia nu sare departe de trunchi“, se dovedeşte adevărată şi pentru familia celebrului cascador Evel Knievel. După cum informează cotidianul austriac Krone, în ediţia sa electronică, fiul acestuia, Robbie, a depăşit ultimul record al tatălui său şi a sărit cu motocicleta peste 24 de autobuze. Mii de fani s-au adunat în parcul Kings Island din Ohio pentru a asista la tentativa lui Robbie „Kaptain“ Knievel, de a doborî recordul stabilit de tatăl său, care, în urmă cu trei decenii, exact în acelaşi loc, a sărit cu motocicleta peste 14 autobuze. În acelaşi timp, Robbie a declarat că această cascadorie marchează şi finalul carierei sale de cascador. Tatăl lui Robbie, Evel Knievel, a fost unul dintre cei mai mari cascadori ai lumii, el murind anul trecut, la 69 de ani, din cauza unei fibroze pulmonare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS