16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRomâni bănuiţi că fură alocaţiile copiilor din SUA

Români bănuiţi că fură alocaţiile copiilor din SUA

Un atac de tip „phishing“, lansat, probabil, din România, a vizat utilizatorii unor carduri bancare pe care autorităţile din statul american Pennsylvania virează alocaţiile pentru copii şi ajutorul de şomaj.
Mesajele electronice vizează obţinerea de informaţii personale şi date bancare ale clienţilor cardurilor de tip Eppi Card, utilizate în alte 14 state americane pentru virarea de fonduri de stat, relatează publicaţia Pittsburgh Tribune Review. Mesajele par legitime, dar conţin o serie de linkuri care duc spre site-uri ilegale.
„Este o mare dezamăgire să asistăm la aşa ceva“, a declarat Dan Richard, directorul Biroului de Protecţie a Copilului.
Oficialii americani i-au avertizat pe utilizatorii Eppi Card să nu divulge nici o informaţie. Richard a precizat că este primul atac de acest gen care vizează utilizatorii Eppi Card, adăugând că autorităţile nu au primit, deocamdată, sesizări privind eventualele victime ale acestor fraude.
Autorităţile din statul Pennsylvania au blocat site-urile false, dar infractorii construiesc altele imediat. Aproximativ 50.000 de familii din Pennsylvania primesc ajutoare sociale pe acest tip de carduri de debit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII