27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalPreşedintele CJ Vâlcea, în stare gravă la spital

Preşedintele CJ Vâlcea, în stare gravă la spital

Dumitru Buşe, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea şi candidatul Partidului Conservator pentru funcţia de primar al oraşului Râmnicu Vâlcea, era internat ieri, în stare gravă, la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti.

VÂLCEA. Şeful judeţului a ajuns luni seară la Spitalul de Urgenţă Vâlcea cu simptome de sufocare. Starea sa de sănătate era gravă şi a fost transportat în Capitală cu un elicopter SMURD, care a venit de la Bucureşti şi a aterizat pe terenul de sport al Colegiului Naţional Forestier. Preşedintele era internat ieri în Secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI), unde era conectat la mai multe aparate. În tot oraşul circula zvonul că Dumitru Buşe a murit.

Unii adversari politici chiar au apărut la un post regional de televiziune şi au transmis condoleanţe, în timp ce mai mulţi râmniceni au mers la sediul CJ şi s-au interesat de acest lucru. „Nu ştiu că a murit. Ştiu că e bolnav, că are ceva la plămâni şi că e internat în Bucureşti“, a declarat Valentin Ciocan, purtătorul de cuvânt al CJ Vâlcea.

Comisarul-şef al Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Vâlcea, Florian Marin, a afirmat că, din câte ştie, Dumitru Buşe e internat în spital, unde e conectat la aparate, şi până ieri, la ora 14.00, nu fusese confirmat nici un deces. Pentru a infirma zvonurile apărute cu privire la decesul preşedintelui, Ion Deaconu, vicepreşedintele filialei judeţene a PC Vâlcea, a organizat o conferinţă de presă, în care a declarat că luni seară Dumitru Buşe nu avea nimic.

„Vorbea, mergea şi nu dădea semne că ar fi bolnav. Am fost la el, la Bucureşti, şi l-am văzut în urmă cu câteva ore. Am anunţat-o şi pe doamna Daniela Popa, preşedinta PC, şi a mers şi ea la el. Zvonurile apărute cu privire la decesul preşedintelui nu sunt adevărate. Medicii îi fac deocamdată analizele şi nu au dat încă un pronostic cu privire la starea lui de sănătate“, a spus Ion Deaconu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU