14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBulibăşeală în întuneric

Bulibăşeală în întuneric

Zeci de oameni au stat la cozi imense mai multe ore la Casa de Asigurări de Sănătate Dolj, din cauză că a fost întrerupt curentul, iar documentele nu puteau fi procesate.

 

Ieri a fost ultima zi de depunere a declaraţiilor de către firme la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Dolj, aşa că zeci de contabili şi economişti s-au deplasat la instituţie pentru a fi în legalitate cu actele. Dar, surpriză! La sediul instituţiei, din cartierul craiovean Brazda lui Novac, energia electrică a fost întreruptă încă de la ora 10.00. Au fost afectate de pana de curent şi blocurile din jur. La ora 11.00 tot nu venise lumina, iar la cele şapte ghişee ale CAS Dolj erau cozi interminabile. Oamenii nu se micşcau pentru a nu pierde rândul. Doar câteva bătrâne s-au desprins din coadă şi s-au aşezat pe scaunele de alături. La rând a apărut şi o gravidă, dar nu a rezistat prea mult în aerul închis din interior. Ceasurile treceau şi energia electrică nu a venit. După două ore şi jumătate, aproape 100 de oameni aşteptau să-şi depună actele obligatorii. Persoanele respective erau în aceleaşi locuri, dar li s-au adăugat şi alţii. „Ne-au spus doar că este o defecţiune mare la energia electrică. Dar noi nu putem pleca de aici până când nu depunem declaraţiile. Stau până după-amiază, însă sper să vină lumina până atunci. Este şi vina noastră că am venit în ultima zi, dar trebuie să rezolvăm astăzi, neapărat!“, a spus A. Nuţă – contabil în Craiova. „Stăm la coadă până ne rezolvăm problema. Deja s-au făcut două ore şi ceva de când s-a luat curentul. Avem toate condiţiile aici: căldură, gălăgie, locuri în picioare“, a ironizat situaţia alt participant la „eveniment“. „Eu mai aştept puţin şi plec, dar revin după-amiază, poate se rezolvă defecţiunea. E ultima zi în care putem depune documentele şi nu avem încotro, trebuie să stăm“, a declarat şi Maria Popescu, de 38 de ani.

 

„CEZ nu ne mai răspunde la telefoane“

 

După trei ore de beznă la CAS Dolj, preşedintele-director al instituţiei, Octavian Predescu, s-a adresat mulţimii de la ghişee şi le-a transmis oamenilor că se prelungeşte programul cu atâtea ore cât a fost întreruptă energia electrică. „S-au făcut aproape trei ore de când nu avem energie electrică. Am sunat la CEZ şi ne-au spus că au o defecţiune mare în cartierul Brazda lui Novac şi că se remediează în zece minute. A trecut aproape o oră de la ultima convorbire cu ei, iar energia tot nu a venit. Acum nu ne mai răspund la nici unul dintre cele cinci telefoane pe care le avem noi de la CEZ“, a declarat Predescu.

Nici până la ora 14.30, după aproape cinci ore de pană de curent, nu fusese reluată furnizarea energiei electrice în cartierul Brazda lui Novac. Reprezentanţii CEZ au recunoscut că a fost vorba despre o defecţiune în zonă pe care ei o numesc „defect pe cablul de medie tensiune“, dar spun că aceasta a fost remediată la ora 11.17.

Program şi azi la CAS Dolj

Din cauza penei de curent de ieri, conducerea CAS Dolj a luat decizia ca declaraţiile care trebuia depuse până ieri să poată fi aduse şi astăzi la ghişeele unităţii. „Vom prelungi cu o zi termenul de preluare a declaraţiilor, din cauză că pana de curent ne-a dat toată activitatea peste cap“, a spus preşedintele-director al CAS Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS