16.7 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalModă şi stil la Craiova Fashion 2008

Modă şi stil la Craiova Fashion 2008

Cea de-a VII-a ediţie a Craiova Fashion a adus pe podiumul de modă creaţii ale unor renumiţi designeri precum Cătălin Botezatu, Mircea Bărbulescu, concursul New Models Contest 2008, dar şi artişti de valoare ai scenei muzicale româneşti: Tom Boxer şi Anca Parghel.

 

Sala Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ a găzduit miercuri, 21 mai, cea de-a VII-a ediţie a Craiova Fashion 2008, organizată de One Models Agency. Debutul colecţiilor de modă a aparţinut designerului de renume mondial Cătălin Botezatu. Old Black, spiritul colecţiei haute couture prezentate la Craiova, a avut un moto interesant – „Singura cale care te conduce spre Dumnezeu este extazul“. Nu au lipsit din cadrul festivalului de modă nici designeri aflaţi la debut, printre ei Cristina Dan cu o colecţie dedicată mamei sale, Anca by Cristina Dan, prezentată de pretendentele la titlul New Models Contest 2008, selecţionate din întreaga ţară. Cristalele swarovski, dantela, dar şi satinul au cucerit prin eleganţă şi bun-gust.

După ce juriul a făcut cunoştinţă cu tinerele pretendente, altă colecţie de rochii de mireasă purtând semnătura casei de modă Noela Style le-a dat răzagul să analizeze înaintea ultimei probe căreia dintre tinerele domnişoare i se va acorda în acest an titlul. Pentru ca lucrurile să fie bine cântărite, altă colecţie a altui designer, adoptat de Craiova, Natalia Vasiliev din Chişinău, stabilită de ceva timp în Capitala Olteniei, avea să încânte audienţa. Contrastele clasic-modern, gingaş-puternic au fost atributele colecţiei semnate Natalia Vasiliev, cu subtile influenţe ale portului naţional din Chişinău. Tot despre eleganţa feminină au vorbit şi creaţiile designerului George Hojbotă pentru sezonul toamnă-iarnă 2008, într-un ansamblu de forme geometrice extrem de interesante. Şi pentru că juriul trebuia convins de calităţile fetelor înscrise în concurs, au mai urcat o dată pe podium în ţinutele oferite de Exces. Pentru că de la un festival de modă nu puteau lipsi colecţiile de lenjerie intimă, oficiul l-a făcut miercuri seara la Craiova Fashion Pierra Lenjerie, cu o colecţie din dantelă, satin accesorizată cu pietre swarovski.

Final incendiar

 

Mondo by Exces a fost penultima colecţie care a urcat pe podiumul Festivalului Craiova Fashion. Şi pentru că emoţiile creşteau în culise, juriul şi-a făcut publică decizia: locul trei a plecat la Ploieşti prin Loredana Barbu, locul doi i-a revenit Georgianei Zamfir din Slatina, iar titlul de New Models Contest 2008, craiovencei Oana Tobă. Un final pe măsură, creaţiile designerului craiovean Mircea Bărbulescu încheind fascinant seria prezentărilor de modă cu un joc de excepţie al culorilor şi materialelor, într-o colecţie care îşi propunea să reînvie moda anilor ’50, ancorând-o în realitate. Spre miezul nopţii a venit rândul lui Tom Boxer şi al Ancăi Parghel să întreţină atmosfera festivalului şi să încheie pe ritmuri de brasil cea de-a VII-a ediţie a Craiova Fashion 2008.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU