15.3 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCrucea Roşie lansează „Apel pentru China“

Crucea Roşie lansează „Apel pentru China“

Crucea Roşie Română lansează un apel umanitar de urgenţă pentru a ajuta victimele cutremurului devastator din China. Reprezentanţii instituţiei nu au putut rămâne indiferenţi la dezastrul din 12 mai, când un cutremur de 7,9 grade pe scara Richter a provocat o tragedie de proporţii în sud-vestul Chinei. Peste 16.000 de oameni au murit, mai mult de 26.000 au fost răniţi, 30.000 au fost îngropaţi sub clădirile dărâmate, iar alţi 10.000 sunt daţi dispăruţi.

Pentru a veni în sprijinul victimelor cutremurului, Crucea Roşie Română, prin toate filialele sale judeţene, se alătură eforturilor Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie şi lansează campania „Apel pentru China“.

Începând de ieri, filiala de Cruce Roşie Olt a început să distribuie pliante oamenilor pentru a-i informa despre cum pot să-i ajute pe semenii lor.

A fost amplasat şi un cort la Fântâna Speranţei, pe care au fost afişate conturile bancare şi numărul la care cetăţenii pot suna pentru a veni în sprijinul celor aflaţi în suferinţă.

Suma necesară pentru asistarea a aproximativ 100.000 de persoane afectate de dezastru, timp de 12 luni, este de 12.431.215 euro. Pentru a veni în sprijinul acestora, Crucea Roşie Română a deschis la BRD, sucursala Piaţa Română, două conturi speciale, în care pot fi depuse contribuţii:

Lei: RO02BRDE410SV61136934100; Euro: RO35BRDE420SV27880794100.

De asemenea, a fost deschisă şi o linie telefonică în reţeaua Romtelecom, 0900.900.002, unde se pot face donaţii de 2 euro/apel. În reţelele de telefonie mobilă va fi alocat un număr de SMS la care se vor putea face donaţii similare.

Potrivit directoarei Filialei Olt a Crucii Roşii, Simona Capisizu, fondurile colectate prin campania „Apel pentru China“ vor fi utilizate de Federaţia Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie pentru acoperirea necesităţilor imediate ale persoanelor afectate de cutremur.

„Invităm pe toţi cei care vor să sprijine efortul umanitar internaţional, companii, oameni de afaceri, organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale, persoane fizice, să răspundă apelului nostru“, a spus Simona Capisizu.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS