16.7 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAJOFM Gorj a rămas fără bani

AJOFM Gorj a rămas fără bani

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a sistat acordarea de subvenţii pentru stimularea angajării diferitelor categorii de şomeri, din cauză că a rămas fără bani. Conducerea instituţiei a solicitat suplimentarea fondurilor şi speră că situaţia se va reglementa la începutul lunii iulie.

Ion Târlea, directorul AJOFM Gorj, a spus că bugetul alocat în acest an agenţiei este mai mic faţă de anul trecut: „Anul trecut am avut un buget de 65 de miliarde de lei pentru acordarea de subvenţii, iar pentru acest an am primit doar 56 de miliarde de lei, din care am cheltuit 29. Nu pot să semnez un angajament de plată din moment ce nu avem fondurile necesare. Am solicitat suplimentarea bugetului şi sper că situaţia se va rezolva în cel mai scurt timp. Începând cu semestrul I vom onora subvenţiile“.

Potrivit directorului, AJOFM Gorj a sistat acordarea de subvenţii pentru încadrarea în muncă a absolvenţilor, şomerilor de peste 45 de ani şi a celor unici întreţinători de familie.

Zeci de şomeri şi de firme aşteaptă subvenţiile

 

Zeci de societăţi şi de şomeri au depus documentele necesare la AJOFM Gorj în vederea acordării subvenţiilor, dar au aflat cu surprindere că nu mai pot beneficia deocamdată de acest ajutor stabilit prin lege. „Este surprinzător că s-a ajuns în această situaţie, având în vedere că aceste subvenţii sunt acordate prin lege, care are caracter obligatoriu şi nu vorbeşte nimic de genul că se acordă în limita fondurilor disponibile. Cred că numai în România se poate întâmpla aşa ceva“, a spus administratorul unei societăţi comerciale.

Ion Târlea a precizat că subvenţiile trebuie să fie acordate unor unităţi productive, iar mulţi agenţi economici urmăresc prin acestea doar să-şi crească profiturile: „Am comunicat în scris agenţilor economici despre situaţia care a apărut. Obiectivul acestor subvenţii nu este de a creşte profiturile firmelor, ci de a stimula angajarea şi de a susţine firmele productive“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS