32.3 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024

Scurte ştiri

Hamburger de 175 de dolari în New York

Un restaurant din New York a hotărât să „taxeze“ 175 de dolari pentru un hamburger, pentru a-şi păstra titlul de „restaurantul care serveşte cel mai scump hamburger“. Localul este situat chiar pe strada Wall Street, unde se ştie că are sediul Bursa, şi, influenţaţi probabil de vecinii lor, patronii restaurantului au decis să-şi ia măsuri de precauţie şi împotriva inflaţiei. Până acum, preţul unui astfel de preparat în restaurantul Wall Street Burger Shoppe era de 150 de dolari, iar acum, valoarea lui a crescut. „Cei care lucrează la Bursă au zile bune şi zile rele. Aşa că, în asentimentul lor, ne-am gândit să le oferim ceva special celor care au o zi foarte bună. Aşa că, dacă le dă mâna, pot înlocui burgerul obişnuit, de patru dolari, cu unul pe măsura câştigului, adică de 175“, a explicat patronul restaurantului. Hamburgerul reflectă preţul ingredientelor, adică trufe negre, carne de vită Kobe, foie gras, brânză Gruyere şi ciuperci sălbatice, toate frumos „împachetate“ într-o chiflă cu aluat de brioşă. În ciuda preţului piperat, se pare însă că la restaurant se vând lunar în jur de 25 de astfel de produse, destul de puţini comparativ cu sutele de hamburgeri obişnuiţi.

Taxă pentru flatulenţa vitelor

Fermierii din Estonia sunt obligaţi să plătească o taxă pentru emisiile de metan degajate în urma flatulenţei cauzate de procesul de digestie al vitelor pe care le cresc, informează site-ul zigonet.com. Potrivit autorităţilor, rumegătoarele ar fi responsabile pentru cantitatea foarte mare de metan din atmosferă şi consideră că flatulenţa animalelor produsă în urma digestiei ierbii este dăunătoare pentru mediul înconjurător. Potrivit estimărilor făcute de diverşi experţi, 15 – 25 la sută dintre emisiile de gaze din Estonia ar fi cauzate de vite. Este prima măsură de acest fel luată în Europa şi a provocat un val de proteste şi opoziţie din partea guvernului, care consideră că „această idee i-a luat prin surprindere pe fermierii din Estonia“ tocmai pentru că în Europa nu există un precedent în acest sens.

Fructe şi legume stropite cu urină

Două supermarketuri din Anglia au fost închise după ce un individ a vărsat pe alimentele din magazine o sticlă ce conţinea, se pare, urină. Suspectul a fost surprins intrând întâi în unul dintre magazine, scoţând sticla de sub haină şi vărsând conţinutul peste carnea, salatele şi fructele expuse. Apoi s-a mutat într-un alt supermarket, unde a repetat operaţiunea. Ca o măsură de securitate, cele două magazine au fost închise, întrucât autorităţile s-au temut să nu fie vorba de o ameninţare la adresa sănătăţii publice. Între timp, riscurile au fost eliminate. Bărbatul de 42 de ani a fost interpelat de poliţie în cel de-al doilea magazin şi, nu a putut prezenta nici o motivaţie pentru gestul său.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS